15 Kasım 2001 22:00

Meclis'te Aydın'a tepki

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine hem bakanlıktan hem milletvekilliğinden istifa eden, ancak istifası kabul edilmeyen MHP Grup Başkan Vekili Koray Aydın, partisinde olduğu gibi Meclis'te de sıkıntı yarattı.

Paylaş
Meclis'te Aydın'a tepkiSultan ÖzerMHP Grup Başkan Vekili yapılan, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, partisinde olduğu gibi Meclis'te de sıkıntı yarattı. Milletvekilleri Aydın'ın siyaseti bırakmadığı gibi ticareti de bırakmamasını eleştirerek, kamuoyundaki tepkileri işaret ettiler. SP Grup Başkan Vekili Veysel Candan, "Siyaset neden itibar kaydediyor?" sorusunun cevabının bu tür olaylarda olduğunu söyledi. Aydın'ın "ya siyaset ya ticaret"te tercihini siyaset ticareti tercih edip, milletvekilliğinden istifa ederek siyaseti bıraktığını hatırlatan Candan, ancak parti hesapları düşünülerek istifanın kabul edilmediğini ifade etti.

'Anayasaya aykırı'Anayasa Komisyonu üyesi, SP Milletvekili Mustafa Kamalak ise Aydın'ın istifasının kabul edilmemesinin Anayasa'nın 84'üncü maddesine aykırı olduğunu bildirdi. İstifanın bir hak olduğunu hatırlatan Kamalak, Meclis'e düşenin ise istifanın tehdit, baskı ile mi yoksa kendi iradesiyle mi verildiğini araştırmak, böyle bir tehdit yoksa da istifayı kabul etmek olduğuna dikkat çekti. Aydın'ın iddianamede isminin geçmemesinin suçsuz olduğu anlamına gelmediğine işaret eden Kamalak, bakan olduğu bilinen birinin iddianamede adının zaten geçmeyeceğini, iddianameyi hazırlayan savcının bakanın dokunulmazlığını bildiğini hatırlattı.

'Sözünde durmadı'DSP Tunceli Milletvekili Bekir Gündoğan ise Aydın'ın, "Ben bakanlığı da milletvekilliğini de bıraktım" sözünün arkasında durması gerektiğini söyledi. "Eğer yapmıyorsa niye söyledi. Onu iyi hesaplamalıydı" diyen Gündoğan, Aydın'ın ticaret ve siyasetten birini tercih etmesi gerektiğini ifade ederek, "Aksi halde hepimiz töhmet altında kalıyoruz. Hem milletvekili, hem bakan, hem de ticaret sürdürüyor çıkar sağlıyor. Bu durum Meclis'in itibarını sarsıyor" dedi. ANAP İstanbul milletvekili Şamil Ayırım ise bunun kendilerinin tercihi olduğunu söyledi. Bakanlık yapan birinin aynı zamanda ticaret de yapmasının yanlış olduğunu belirten Ayırım, ama yine de tercihin Aydın'a ait olduğunu söyledi. Takdirin kamuoyuna ait olduğunu da kaydeden Ayırım, "Ama yine de son günlerde parlamentonun itibarı açısından yoğun eleştiriler de var" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Gürcistan ile sadece dostuz'

SONRAKİ HABER

Emekçi çözümü gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...