15 Kasım 2001 22:00

Tarih perdeye düşüyor

"4. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması" bu akşam düzenlenecek açılış töreni ile sinemaseverlerin ilgisine sunuluyor.

Paylaş
Tarih perdeye düşüyor"4. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması" bu akşam düzenlenecek açılış töreni ile sinemaseverlerin ilgisine sunuluyor. 23 Kasım'a kadar devam edecek olan festivalin ana teması "hoşgörüsüzlük ve insan hakları".Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla Kültür Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) düzenliyor. Festivalin tüm gösterimleri ve etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz.

Dünyanın filmiDünyanın çeşitli ülkelerinden, 110'a yakın filmle buluşturacak olan festival, film gösterimlerinin yanı sıra, ana tema çerçevesinde gerçekleştirilecek panel, söyleşi ve sergilerle renklilik kazanacak. Bu çerçevede festival çerçevesinde "1000 Yıllık Beraberlik Türkler ve Ermeniler" başlıklı panel de gerçekleştirilecek. 21 Kasım'da yapılacak olan paneli Prof. Dr. İlber Ortaylı yönetecek. Panel saat 17.00'de Pera Palas Oteli'nde.Sunuşlarını tiyatro sanatçısı Tamer Levent'in üstlendiği festivalin "açılış töreni" bu akşam "Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonu"nda gerçekleştirilecektir. Gecede, "TC Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu" bir gösteri sunarken, Jean Pierre Jeunet'nin 2002 Oscar Ödülleri En İyi Yabancı Film Dalı Fransa Adayı 'Amelie' filmi açılış filmi olarak gösterilecek. Festivalin "kapanış töreni" ise 23 Kasım 2001 Cuma günü "Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonu"nda yapılacak. Mercan Dede olarak bilinen DJ Arkın Allen'in temaya uygun olarak vereceği bir konserin ardından 'ödül töreni'ne geçilecek.

Festival bölümleri Bu yılki festival 3 ana başlık altında gerçekleştirilecek: Film Gösterimleri, Paralel Etkinlikler ve Sosyal Etkinlikler.Festivalde film gösterimleri 8 ana başlık altında toplanıyor. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Yarışması, İnsan Hakları, Hoşgörüsüzlük, Bir Ustaya Saygı: Klaus Maria Brandauer, Bir Ülke Bir Sinema: Polonya, Bir Kuzey Sineması: Hollanda, Yönetmenlerin Gözüyle Ermenistan Sineması.

Paralel etkinlikler Festival kapsamında ayrıca ana tema ile bağlantısı sinema dışı etkinliklerde yer alacak. 500. Yıl Vakfı işbirliği ile "Portreler ve Belgeler Sergisi", Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hüsamettin Koçan'ın ve Grafik Bölüm Başkanı Prof. Sema Ilgaz Temel'in katkıları ile fakülte öğrencilerinin "hoşgörüsüzlük ve insan hakları" temalı Workshop Afiş Çalışmaları Sergisi bunlardan ikisi. Festival filmleri; Beyoğlu Alkazar, Beyoğlu Atlas, Sinema TÜRSAK- Levent, Atatürk Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi - Goethe Institut, Fransız Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Sinema Merkezi ve Bilgi Üniversitesi sinemalarında gerçekleştirilecek.
ÖNCEKİ HABER

Hekimlerden savaş karşıtı açıklama

SONRAKİ HABER

Haklara tırpan yasası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...