14 Kasım 2001 22:00

Hükümete uyarı günü

Türkiye'nin bütün illerinde basın açıklamaları düzenleyecek olan Emek Platformu, "tasarruf tedbirleri" adı altında kazanılmış haklara el koymayı planlayan hükümete "dur" diyecek.

Paylaş
Hükümete uyarı günüEmek Platformu, aldığı kararlar uyarınca bugün tüm illerde kitlesel basın açıklamaları düzenliyor. 1 Aralık genel eylemi öncesinde hükümeti, emekçi düşmanı politikaları nedeniyle son kez uyaracak olan emekçiler, "tasarruf tedbirleri" adı altında kazanılmış haklara el koymayı planlayan hükümete "dur" diyecekler. Resen emekliliği kabul etmeyeceklerini, ikramiye ve kıdem tazminatlarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren emekçiler, İstanbul'da Kadıköy ve Bakırköy'de hükümeti protesto edecekler. Emekçiler, Kadıköy'de İskele Meydanı'nda Bakırköy'de ise Özgürlük Meydanı'nda yapılacak eylemler saat 12.30'da başlayacak.

Ankara'da GüvenparkEmek Plaformu'nun Ankara Bileşenleri de bugün saat 12.15'de Kızılay Güvenpark'ta yapacakları basın açıklamasıyla seslerini duyuracak. Emek Platformu Başkanlar Kurulu da bugün saat 11.00'de Türk-İş'de toplanarak tüm illerde okunacak ortak metni halka dağıtacaklar. Bildiri dağıtımının ardından Güvenpark'taki eyleme katılacak olan Başkanlar Kurulu üyelerinin eylem sonrasında bir araya gelmnesi bekleniyor. Emek Platformu pankartının açılacağı eylemin ardından da halka bildiri dağıtılacak.

Adana/İzmirAdanalı emekçiler, Adana Emek Platformu'nun çağrısıyla saat 12.30'da Atatürk Caddesi Esencan Kültür Merkezi'nde toplanarak taleplerini dile getirecekler. Adana Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Tabipler Odası Başkanı Rıza Mete, yaptığı açıklamada IMF'nin istekleri ile oluşturulan 2002 yılı bütçesine karşı, Adanalı tüm işçi ve emekçileri basın açıklamasına davet etti. İzmir'de ise Emek Plaformu'nun çağrısıyla saat 12.30'da Konak Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Kocaeli/Diyarbakır Kocaeli Sendikalar Birliği tarafından yapılacak eylem ise saat 12.00'da Belediye Çarşı İşhanı önünde başlayacak. Kocaelili emekçiler, buradan Çocuk Parkı'na yüreyecekler. KSB adına açıklama yapan Petrol-İş Yarımca Şube Başkanı Yaşar Erbaş, "Sorunlarımızın çözümü için genel grevden başka çözümün olmadığını düşünerek tüm emekçileri ve halkımızı yapacağımız kitlesel basın açıklamasına çağırıyoruz" dedi. Diyarbakır'da da TGC Toplantı Salonu'nda saat 12.30'da basın açıklaması yapılacağı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Türkiye görev istiyor

SONRAKİ HABER

Misafire yemek yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...