29 Ağustos 2011 10:25

RTÜK’ten yeni düzenlemeler

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu, 3 Mart 2011’de 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından, yeni yayın standartlarını belirlemeye yönelik yönetmelik çalışmalarını tamamladı.Reklam ve programlarda çocukların rol almasından, reklam sürelerine, sp

RTÜK’ten yeni düzenlemeler
Paylaş

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu, 3 Mart 2011’de 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından, yeni yayın standartlarını belirlemeye yönelik yönetmelik çalışmalarını tamamladı.

Reklam ve programlarda çocukların rol almasından, reklam sürelerine, sponsorluk ve ürün yerleştirme uygulamalarına kadar pek çok konuda yeni yayın standartlarını içeren yönetmeliğin Ramazan Bayramı’ndan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Reklam yayınlarıyla ilgili düzenlemeler de Üst Kurul tarafından netleştirildi. Buna göre, 1 saatlik yayın içerisinde reklamların toplam süresi 12 dakikadan fazla olmayacak. Yayın kuruluşları program bütünlüğünü bozmamaya özen gösterecekler ve bir saatlik yayın süresi içerisinde en fazla 6 kez reklama çıkabilecekler. Sponsorlar programın başında ve sonunda 5’er saniye süreyle görünüp, programı kimin sunduğu bilgisini sesli olarak verebilecek. Bu sırada ekranda bir de ürün reklamı yapılmasına müsaade edilmeyecek.

Reklam kuşağına geçişlerde tam ekran “reklam kapağı” kullanılarak, program hizmetinin reklamlardan tamamen ayırt edilmesi sağlanacak. Reklam kapağında ayrıca bir ürünün reklamının yapılmasına izin verilmeyecek.

İlk kez yeni yasayla yayıncılık mevzuatına giren ürün yerleştirme uygulamalarında dijital yerleştirmeye izin verilecek. Böylece ürün yerleştirmelerde de reklam verenin asıl muhatabının yapımcı ya da oyuncu değil, doğrudan doğruya yayın kuruluşu olması sağlanacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

2 bin 700 yıllık ‘Frig yazıtı’ bulundu

SONRAKİ HABER

Aynur şarkısını tamamlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...