13 Kasım 2001 22:00

Kıbrıs şahinliğine Bahçeli de katıldı

Kıbrıs'ın milli bir dava olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların, milli davalarımızı sahiplenmemize hiçbir şekilde engel oluşturmayacağı çok iyi bilinmelidir" dedi.

Paylaş
Kıbrıs şahinliğine Bahçeli de katıldıMHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Avrupa Birliği (AB) yönetiminin, Kıbrıs sorununa Rum yönetiminin gözlükleriyle baktığını söyleyerek, "Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların, milli davalarımızı sahiplenmemize hiçbir şekilde engel oluşturmayacağı çok iyi bilinmelidir" dedi.Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikada sıcak ve sancılı gelişmelerle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Bahçeli, Türkiye'nin, ekonominin en büyük kamburu olan borç yükünü taşımakta zorluk çektiğini belirterek, bunun çeyrek asırlık geçmişe uzanan enflasyon ile hesapsız ve plansız borçlanma sonucunda oluştuğunu kaydetti.

ESK'i çalıştırma gayretiBahçeli, uluslararası siyasi ve ekonomik rekabet ortamının acımasızlığının, ülke sorunlarının çözümünde tüm toplumsal kesimler arasında güçlü bir uzlaşmayı zorunlu kıldığını öne sürdü. Türkiye'de işbirliği ve uzlaşma kültürünün kurumlaşması gerektiğini anlatan Bahçeli, "Bu açıdan, MHP olarak Ekonomik ve Sosyal Konsey'in düzenli bir şekilde toplanmasını sağlamanın ve fonksiyonelliğini artırmanın önemli ve yararlı olacağına inanıyoruz" dedi. Bahçeli, 2002 yılı bütçesinin kararlılıkla uygulanması gerektiğini belirterek, alınan tasarruf tedbirleriyle gereksiz harcamaları kaldırmayı amaçladıklarını iddia etti.

AB'ye eleştiriBahçeli, AB'nin, Kıbrıs sorununa "bağnazca" yaklaşımını sürdürdüğünü öne sürerek, şunları söyledi: "Kıbrıs'ın uluslararası statüsüne ilişkin çok yönlü tartışmalar devam eder, iki toplumlu ve devletli yapı bütün gerçekliği ile ortada dururken, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin apar topar birliğe üye yapılmak istenmesini başka türlü ifade etmek imkânsızdır. Yine bir taraftan KKTC yöneticilerini görüşme masasına davet ederken, diğer taraftan Kıbrıs Rum Yönetimi'ne birlik üyeliği konusunda garanti vermenin, hiçbir hukuki, ahlaki ve dostane izahı yoktur."Türkiye'nin Kıbrıs sorununda kalıcı ve adil bir barış ve çözümden yana olduğunu iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Uluslararası terörizmin lojistik merkezlerinden biri durumuna gelen, siyasi ve hukuki yapısı tartışmalı olan Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kopenhag Kriterleri'ne nasıl uyduğu merak konusudur. AB Komisyonu'nun Kıbrıs İlerleme Raporu'nda Rum Yönetimi'nin övgüye mazhar olması hem düşündürücü hem de komik bir durumdur."Bahçeli, kamuoyuna açıklanacak olan aday ülkelerin ilerleme raporlarında Türkiye'ye karşı önyargılı ve art niyetli bir yaklaşımın hakim olacağının anlaşıldığını da öne sürerek, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların, dış politika alanında yaşanan sıcak gelişmeler karşısında bir kenarda oturup beklemesini gerektirmediğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Söyleyene de bak!

SONRAKİ HABER

Zamlar primi eritti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...