13 Kasım 2001 22:00

Söyleyene de bak!

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, programlarına destek aradığı gezilerinin dünkü durağında, IMF ve DB'yi hedef alan sözler sarf etti.

Paylaş
Söyleyene de bak!ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, birkaç milyar dolar borç alabilmek için bağımsızlığın kırıntılarının yok edilmesine katkıda bulunduklarını unutarak, "Birileri size borç verirken bu borçları geri alabilecekleri imkânları da araştırarak yeniden yapılanma önermezlerse, sizin bir ödeme darlığına düşmenizi, sonra da hacze gelmeyi hesap ediyorlardır. Mutlaka onların göz koyduğu bir değeriniz vardır, ona haciz yoluyla el koyacaklardır. Türkiye bu durumlara düşmemesi gereken bir ülkedir" dedi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu ve Başkanlık Divanı üyelerinin hazırladıkları yeniden yapılandırma programına destek arama turları dün de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Kamu-Sen, Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi (TESK) ile devam etti. Gezinin ilk durağı TOBB'da Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ANAP'a destek verirken, rapor hakkındaki görüş ve önerilerini, incelemenin ardından ANAP'a ileteceklerini söyledi. Mumcu kendisine yöneltilen soru üzerine, Türkiye'deki ekonomik krizlerin sebebinin kaynakların yanlış kullanımı olduğunu kaydederek, Türkiye'nin borçla almak zorunda olan bir ülke olduğu için dış politikada tezlerini savunamadığını söyledi. Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, ANAP'ın programının bir kısmını inandırıcı bulduklarını kaydederek, sorunların çözümü için Ekonomik Sosyal Konsey'in bir an önce toplanmasını istedi.

Aygün'ün sorularıATO Başkanı Sinan Aygün ise Mumcu'ya programın altına imza atabileceğini, kendisi hazırlasaydı da böyle bir program hazırlayabileceğini dile getirerek, "Programda asıl sorun uygulanabilecek mi? Sayın Derviş, IMF ve iktidar ortakları bu programa nasıl bakıyorlar" sorusunu yöneltti. Aygün'ün sorusuna Mumcu, Türkiye'deki siyasi partilerin Türkiye'ye hizmet için var olduğunu belirterek, "Eğer bu programa inanmadıklarını hayata geçirmeyeceklerini söylerlerse, buna karşılık kendi çözümlerini ortaya koymak zorundalar. Derviş ve IMF'nin de programa pozitif yaklaşacaklarını sanıyorum. Çünkü borçları aşağıya çekecek bir programdır" diyerek cevap verdi. Sorunların çözülmek zorunda olduğunu kaydeden Mumcu, Türkiye'nin aşırı borç bağımlılığının ulusal egemenliği, Türkiye'nin geleceğini tehlikeye attığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Süphan'da sesler sustu

SONRAKİ HABER

Kıbrıs şahinliğine Bahçeli de katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...