29 Ağustos 2011 10:21

Samsun 3 bin 500 dönüm büyüdü

SAMSUN sahilinde 50 yıldır süren dolgu çalışmaları sonucu kentin kara parçasının, 3 bin 500 dönüm büyüdüğü bildirildi.Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, dolgu çalışmalarının 1953 yılında Samsun Liman inşaatıyla başladığını belirtildi. Liman için 1200 dönüml&uu

Samsun 3 bin 500 dönüm büyüdü
Paylaş

SAMSUN sahilinde 50 yıldır süren dolgu çalışmaları sonucu kentin kara parçasının, 3 bin 500 dönüm büyüdüğü bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, dolgu çalışmalarının 1953 yılında Samsun Liman inşaatıyla başladığını belirtildi. Liman için 1200 dönümlük bir alan doldurulurken, Devlet Hava Liman Müdürlüğü tarafından başlatılan liman sahası yapımı için başlayan dolgu çalışmalarına daha sonra belediye devam etti. İlk olarak rekreasyon alanı olarak kullanılan ve 700 civarında bir alan olan Doğu Park dolduruldu. Buradaki dolgu çalışmalarının bitiminde ise Batı Park dolgu sahası yapılmaya başlandı. Öte yandan Atakum ilçesi sınırları içinde çalışması devam eden 400 dönümlük bir dolgu daha oluşturulan kentte dolgu sahalarının bulunduğu alanlar tamamlandığında 3 bin 500 dönüm büyümüş olacak.

Dolgu alanlarında Valilik, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Serbest Bölge,Toprak Mahsulleri Ofisi, Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, İlkadım Atletizm Stadı, Anakent Sosyal Tesisleri ve Samsun Limanı gibi kamu kurumlarının hizmet amaçlı kullandıkları binalar bulunuyor.
Ayrıca fuar bölgesi, Yat Limanı, Yabancılar Çarşısı, Hayvanat Bahçesi, Sevgipark, Batıpark, Doğupark, Samsunspor ve Amazon Adası gibi yerler dolgu sahalarının içinde yer alıyor. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

Bayramda hava yağmurlu olacak

SONRAKİ HABER

2 bin 700 yıllık ‘Frig yazıtı’ bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...