12 Kasım 2001 22:00

Devamı gelmeli

DİSK ve KESK'in Ankara'ya yaptığı yürüyüşü değerlendiren işyeri temsilcileri ve sendikacılar eylemlerin devam etmesini istediler.

Paylaş
Devamı gelmeliŞahin BayarDİSK ve KESK'in Edirne, Samsun, Diyarbakır, Denizli ve Gaziantep'ten başlattığı yürüyüş Ankara'da Emek Platformu bileşenlerinin de katıldığı bir mitingle sona erdi. Bundan sonraki eylemler için "ilk adım" olması ve "kamuoyu yaratılması" amacıyla gerçekleştirilen Ankara yürüyüşü sırasında, bir çok il ve ilçenin şehir merkezleri miting alanına çevrilirken; fabrikalardan çıkarak yürüyüş kollarını karşılayan işçiler, her türlü eyleme hazır olduklarını vurguladılar. Edirne'den başlayıp, Babaeski, Lüleburgaz, Çerkezköy, Çorlu, İstanbul, Gebze, Kocaeli ve Sakarya'dan Ankara'ya ulaşan yürüyüş kolunu gazetemize değerlendiren sendikacı ve işyeri temsilcileri önemli bir noktaya dikkat çektiler: "Asıl iş bundan sonra."

Mikrofonda kalmasınGenel-İş İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Hasan Kaya, yürüyüş boyunca katılımlar açısından amacına ulaşan bir yakınlık gördüklerini söyledi. Sorunun bundan sonraki dönemin nasıl geçirileceğinde olduğunu anlatan Kaya, "İşte burada söylüyoruz, halka anlatıyoruz, 'duymayanların kulaklarını, görmeyenlerin gözlerini açmaya gidiyoruz' diyorsak, dediklerimizin peşinde durmalıyız" sözleriyle alınan kararlardan vazgeçilmemesini istiyor. Genel grev ve genel direniş söyleminin mikrofonda kalmaması gerektiğini belirtiyor Hasan Kaya: "Bundan sonraki süreçte sonucu ne olursa olsun, müdahale etmeliyiz."Türkiye'nin yaşadığı bunca olumsuzluklara, bunca sıkıntılara rağmen yeterli ilgiyi göremediklerini belirten DİSK/Tekstil Sendikası Trakya Temsilcisi Sebahattin Eruyanık, yürüyüş sırasında belirgin bir şekilde hissedileni anlatıyor:"Şahsi görüşüm kamuoyu oluşturulması bakımından eksikler vardı. Emeğin yanında yer alanlar dışındaki basın olayı gözardı etti."Bekledikleri kadar olmasa da yine halkın kendilerine ilgi gösterdiğini aktaran Eruyanık, İstanbul Vatan Caddesi'ndeki yürüyüş, Edirne'den çıkış ve Sakarya'da karşılanmaların gayet iyi olduğunu düşünüyor. "Yürüyüşten sonra da eylemleri sürdürmek lazım. Genel grevin bu ülkenin bu durumdan kurtulmasının tek yolu olduğunu söylüyorum" diyor Eruyanık ve bunun Emek Platformu'nun diğer bileşenleri ile yapılmasını öneriyor. "Şu anda yürüyüş için amacına ulaştı diyemeyiz" ifadeleriyle sözlerine başlayan Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Kadir Doğutekin, herde yerde halkın büyük desteğini gördüklerini söylüyor. Ancak Doğutekin, destek verilmesinin yeterli olmadığını düşünüyor, halkın kendileri ile birlikte sokağa çıkmasını istiyor. Genel-İş Trakya Şube Başkanı Arif Kuday, yürüyüşün amacını hatırlattıktan sonra yürüyüş boyunca problem olan CHP otobüsüne dikkat çekiyor: "Biz geçerken siyasi parti zannediyorlar. Ama daha sonra bizi arkada gördükten sonra bunun CHP'nin bir yürüyüşü olmadığını, DİSK'in ve KESK'in bir yürüyüşü olduğunu görüyorlar sonra alkış tutuyorlar."
ÖNCEKİ HABER

Emek Platformu eyleme çağırdı

SONRAKİ HABER

Meral: 'Emperyalist işgal var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...