12 Kasım 2001 22:00

ANAP'tan ikna turları

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, bir süre önce kamuoyuna açıkladıkları ve MHP ile tartışmalarına neden olan yeniden yapılandırma programına destek bulmak için ikna turlarına başladı.

Paylaş
ANAP'tan ikna turlarıANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, bir süre önce kamuoyuna açıkladıkları iktidar ortakları MHP ile tartışmalarına neden olan, yeniden yapılandırma programına destek bulmak için ikna turlarına başladı. Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile Türk-İş'i ziyaret eden Mumcu, programın Türkiye'nin malı olmasını istediklerini söyledi. Mumcu ile beraberindeki heyet dün ilk olarak Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ile görüştü. Mumcu, açıkladıkları program metnine gelecek öneri ve eleştirilerle programın zenginleşmesini arzuladıklarını söyledi. Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da ANAP'ın Türkiye'nin son 4 yılında iktidar ortağı olduğunu belirterek, hükümete ciddi eleştirilerinin olduğunu kaydetti. Bu tür raporların daha önce de çeşitli kesimlerce hazırlandığını vurgulayan Uslu, ancak hangi siyasi iradenin bu raporların arkasında duracağını merak ettiklerine dikkat çekti.

ANAP da sorumluGezinin ikinci durağı olan Memur-Sen'de de Mumcu'ya Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu, "İktidar ortağı olan bir parti olarak Türkiye'nin bu kötü duruma düşmesinde sizin de sorumluluğunuz vardır. Fakirlik, işsizlik ve yoksulluk had safhaya ulaştı" diyerek cevap verdi. Çalışan memur sayısının fazla olmadığını OECD rakamlarıyla kanıtlandığını vurgulayan Uğurlu, tasarrufun 30-40 bin memurun kapı önüne konmasıyla değil Hazine'nin doğru kullanılmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

Faruk Yücel'den destekTZOB Başkanı Faruk Yücel ile görüşen Mumcu, Yücel'den destek buldu. Yücel, yeniden yapılanma programına destek verdiklerini söyleyerek, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün iflas noktasına geldiğini iddia etti. Köy Hizmetleri'nin İl Özel İdareleri'ne devri ile üreticiye daha iyi hizmet gideceğini ileri süren Yücel, devletin küçülmesinin işletmelerin kapatılması anlamına gelmediğini öne sürdü. Mumcu, Yücel'in desteğini memmuniyetle karşıladıklarını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

IMF paketinde birleştiler

SONRAKİ HABER

Kepenkler kapanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...