12 Kasım 2001 22:00

IMF paketinde birleştiler

Hükümeti oluşturan partilerin genel başkanları, IMF'nin isteği doğrultusunda hazırladıkları "tasarruf tedbirleri paketi" adı altındaki pakette birleştiler.

Paylaş
IMF paketinde birleştilerHükümeti oluşturan partilerin genel başkanları, IMF'nin isteği doğrultusunda hazırladıkları "tasarruf tedbirleri paketi" adı altındaki pakette birleştiler. Ancak paketin içeriği konusunda açıklamanın Çarşamba günü yapılacağı belirtiliyor.Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüklerinin tasfiyesi, kamu işçilerinin ikramiyelerinin ertelenmesi veya kaldırılması, fazla mesai ücretlerinin kaldırılması, binlerce işçinin re'sen emekli edilmesi gibi saldırıları içeren paket konusunu görüşmek üzere Liderler Zirvesi dün yapıldı. Başbakan Bülent Ecevit Başkanlığı'nda saat 11.10'da toplanan zirveye Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan ile ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş katıldı.İki bölüm halinde yapılan zirve sonunda açıklamanın yazılı yapılacağı duyuruldu. Ancak iki saatlik bir sürenin sonunda üç cümleden ibaret bir açıklamanın yapılması, "milletle dalga geçiyorlar" değerlendirmelerine yol açtı. Toplantıda, "hedeflenen kamu mali dengesini gerçekleştirecek önlemler konusunda tam bir görüş birliği sağlanmıştır. Yürürlüğe girecek önlemler hem kamuda gereken tasarrufu hem de hizmet sunuşunda etkinliği amaçlamaktadır" denildi. Açıklamada, önlemlerin hafta içerisinde kamuoyuna ayrıntılı olarak açıklanacağı dışında bir bilgi yer almadı.

Meral Başbakanlık'taBu arada, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'in kısa aralıklarla iki kez Başbakanlık binasına gelmesi dikkat çekti. İlk gelişinde Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar ile görüştüğü söylenen Meral, ziyaret nedenin ve kiminle görüştüğünün sorulması üzerine "çay içmeye" gittiğini, kolundan kim tutarsa onun yanında içtiğini öne sürdü. Türk-İş'e ANAP ziyareti nedeniyle geri dönen Meral, bu kez de Mali Sekreter Mustafa Kumlu ile birlikte yeniden Başbakanlık binasına geldi. Meral'in bu sefer de Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüştüğü söylendi.
ÖNCEKİ HABER

Bilgi'ye küçük bir teşekkür

SONRAKİ HABER

ANAP'tan ikna turları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...