11 Kasım 2001 22:00

'Öldürmekten vazgeçin'

İngiltere'de savaş karşıtı eylemler devam ediyor. Ülkenin değişik bölgelerinde yapılan protesto eylemlerinde savaşın bir an önce durdurulması talep edildi.

Paylaş
'Öldürmekten vazgeçin'Arif Bektaşİngiltere'de savaş karşıtı eylemler devam ediyor. Ülkenin değişik bölgelerinde yapılan protesto eylemlerinde savaşın bir an önce durdurulması talep edildi. Önceki gün Londra, York, Manchester ve Blackburn'da yapılan yürüyüşlere binlerce kişi katıldı. Milletvekili Alen Simpson, insan öldürmekten vazgeçilmesi ve bombardımanın son bulmasını istedi.

Kafalar karışıyorHer gün onlarca eylemin olduğu ülkede, kamuoyunun savaşa desteği giderek azalıyor. Sivillerin toplu olarak öldürülmesi, İngiltere'ye gelen uyuşturucunun büyük bir bölümünün Kuzey İttifakı'nın elinden geçmesi gibi gerçekler, halkın hükümete desteğini çekmesini sağlıyor. Son anketler, savaşa desteğin yüzde 50'nin altına düştüğünü gösteriyor. Oysa birkaç hafta önce, halkın yüzde 74'ü saldırılara destek veriyordu.

Öğrenciler: 'Yeter artık'Ülkenin dört bir tarafında yapılan eylemlere devam ediliyor. Önceki gün York'ta yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katılarak savaşın durdurulmasını istedi. İlk kez savaşı protesto eden York Üniversitesi öğrencileri adına bir konuşma yapan Becky Chamberlain, "Bombardıman sonucunda ne kadar sivilin öldürüldüğünü haber yapmaya değer görmeyen medya ve devlet liderlerinin tutumunu görünce yeter artık dedik ve eylemlere katılma kararı aldık" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Berlusconi başaramadı

SONRAKİ HABER

Doğalgaz anlaşmazlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...