10 Kasım 2001 22:00

Vatan, millet, New York!

Her dönem Amerikan çıkarlarının propagandisti olan Hollywood, Amerikan emperyalizminin "yeni savaşı"nda da cephede yerini alacak.

Paylaş
Vatan, millet, New York!ABD hükümeti, "terörizme karşı" adı altında dünya halklarına karşı yürüttüğü savaşa, Amerikan film endüstrisi Hollywood'u da dahil ediyor. Hollywood'a bir üst düzey yetkili gönderen Beyaz Saray, iletişim savaşının nasıl kazanılacağı konusunu değerlendirecek.Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, ABD Başkanı George Bush'un yakın danışmanlarından olan Karl Rove'un 11 Kasım Pazar günü Hollywood stüdyolarının başlıca yöneticileriyle bir araya geleceğini söyledi.Fleischer, film endüstrisi ve sanatçılardan propoganda savaşı sürdürmek için yardım istenebileceği ihtimalini göz ardı etmediklerini belirterek, "Beyaz Saray, ülke içinde ve dışında yükselen hoşgörü, cesaret ve vatanseverlik gibi değerleri eğlence dünyasıyla paylaşacak" dedi.

Eğitecekler!Geçmişte birçok kampanyada ünlü sanatçılardan yardım istendiğini hatırlatan sözc Fleischer, "Beyaz Saray, Hollywood'a yaratıcılığından dolayı büyük saygı duyuyor ve yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da halkı eğitmek kapasitesinde olduğunu kabul ediyor" diye konuştu.Karl Rove'un bu kapsamda bugün Paramount, CBS, Showtime ve HBO televizyon kanalları, Dreamworks ve MGM stüdyoları yöneticileriyle görüşmesi bekleniyor.

Durumdan vazifeAslında, bu görüşme öncesinde de Hollywood "durumdan vazife çıkarma"yı bilmişti. 11 Eylül saldırılarının hemen ardından, "kontrgerilla ve komplo"ya değinen filmlerin yerini, "vatanseverlik" vurgulu filmler almaya başladı bile. 20th. Century Fox "Behind the Enemy Lines" adlı film için 30 Kasım tarihini belirledi.Daha önce gösterimi Mart'a alınan "Black Hawk Down" ise aralık ayında ABD sinemalarında yerini alacak. Her iki filmin yapımcıları, 11 Eylül saldırılarından sonra ülkede yükselen vatanseverlik duygularının filmlere olan ilgiyi biraz daha artıracağı görüşünde.
ÖNCEKİ HABER

Emek mücadelesi için çıkış yolu

SONRAKİ HABER

Berlusconi başaramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...