09 Kasım 2001 22:00

Aydın hakkında soruşturma önergesi

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Şahin, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın hakkında Meclis soruşturması açılmasını istediklerini söyledi.

Paylaş
Aydın hakkında soruşturma önergesiAKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Şahin, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın hakkında Meclis soruşturması açılmasını istediklerini söyledi. Önergenin kabul edilmesi, soruşturma komisyonunu ve ardından Meclis Genel Kurulu'nun "Yüce Divan'da yargılanmasını" kararlaştırması durumunda, Koray Aydın yolsuzlukları nedeniyle yargılanabilecek. Ancak Aydın'ın "itibarını" Meclis'teki parmakların iade ettiği gerçeği, bu ihtimalin neredeyse imkânsız olduğunu gösteriyor.Mehmet Ali Şahin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Aydın hakkında Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergeyi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Önergeye AKP milletvekillerinin yanı sıra bazı bağımsız üyeler de imza verdi.

Yüce Divan yolu açılmalıŞahin, Aydın'ın milletvekilliğinden istifası kabul edilmiş olsaydı bile bakanlığı ile ilgili konulardan yargılanmasının mümkün olmadığını belirterek, soruşturma yoluyla Yüce Divan yolunun açılması gerektiğini belirtti.

Onursuz 'aklama'MHP'li Koray Aydın, bakanlığındaki yolsuzlukların ortaya çıkması ve kendisinin de nüfuzunu kullanarak ve yeni şirketler kurararak rekor düzeyde kâr ettiğinin belirlenmesi üzerine, bakanlık görevinden ve milletvekilliğinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Bu şekilde siyasetin ve partisinin onurunu kurtardığını iddia eden Aydın, "onursuz" bir şekilde "aklanmış" ve partisinin grup başkan vekilliğine getirilmişti. İlk aşamada MHP'li Meclis Başkanı Ömer İzgi istifayı Meclis'te oylatmadı. Bu arada Aydın'ın adının iddianamede geçmemesi durumunda "aklanacağı" propaganda edildi. Ancak, istifası oylanmadığı için geçerli olmayan Aydın'ın, dokunulmazlık zırhını koruduğu için iddianamede adının yer alması hukuken mümkün değildi.
ÖNCEKİ HABER

Küreselleşme, YDD ve NATO

SONRAKİ HABER

Genel grev talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...