08 Kasım 2001 22:00

'Beraat edeceğimizi biliyorduk'

Kumarhaneci Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan ve aralarında Haluk Kırcı ile eski özel timcilerin de bulunduğu 8 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.

Paylaş
'Beraat edeceğimizi biliyorduk'Kumarhaneci Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan ve aralarında Haluk Kırcı ile eski özel timci polislerin de bulunduğu 8 sanık, "yeterli, kesin ve inandırıcı" delil olmadığı gerekçesiyle beraat etti. 5 dakika süren duruşma öncesi ve sonrası mutlu oldukları gözlenen sanıklar, kararı beklediklerini belirtti. Topal'ın ortağı Sami Hoştan, "Başından beri beraat edeceğimizi biliyorduk. Şimdi Yargıtay'ın Susurluk'la ilgili kararını bekliyoruz" dedi.Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Haluk Kırcı ile Serdar Özdağ katılmazken, tutuksuz yargılanan sanıklardan eski özel timci polis memurları Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altunok ile Topal'ın eski iş ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir katıldı. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, iddianamede idamları, mütalaada ise beraatleri istenen eski özel timci polis memurları Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altunok ile Topal'ın eski iş ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir, katliam sanığı Haluk Kırcı ve sigortacı Serdar Özdağ'ın, "mahkûmiyetlerine yeterli, kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediği" gerekçesiyle beraatlerini kararlaştırdı. Heyet, İstanbul Emniyeti emanetinde bulunan şarjör, mermi, mermi çekirdeği gibi suç aletlerinin de saklanmasına ve olayın asıl faillerinin bulunması için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Susurluk kararını bekliyorlarDuruşmaya katılan sanıkların duruşmaya girerken ve çıkarken mutlu oldukları gözlendi. Duruşma sonrası gazeteciler beraat eden sanıklara kararı nasıl karşıladıklarını sordular. Topal'ın iş ortağı olan Ali Fevzi Bir, bu soruya gülerek verdiği cevapta, "Zaten suç ortada yoktu. Beraatimizi bekliyorduk" dedi. Eski özel timci polis memurlarından Oğuz Yorulmaz da, kararı nasıl karşıladığı yönündeki soruya "Ben beraat edeceğimi biliyordum" diyerek yanıt verdi. Topal'ın iş ortağı ve aynı zamanda Susurluk davasının da sanıklarından olan Sami Hoştan ise, "Başından beri beraat edeceğimizi biliyorduk" şeklinde yorum yaptı ve şimdi Yargıtay'ın Susurluk davasıyla ilgili nasıl bir karar vereceğini beklediklerini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Dünya çapında eylem

SONRAKİ HABER

Özdemir'den Armutlu tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...