07 Kasım 2001 22:00

Beş koldan Ankara'ya!

DİSK ve KESK'in Edirne ve Denizli'den başlattığı Ankara yürüyüşü, Diyarbakır'dan sonra dün de Samsun ve Gaziantep kollarının yürüyüşe katılmasıyla büyüyor.

Paylaş
Beş koldan Ankara'ya!DİSK ve KESK tarafından işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa ve savaşa karşı başlatılan Ankara yürüyüşü devam ediyor. Edirne'den yola çıkan ve aralarında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'in de bulunduğu yürüyüşçüler, önceki gece konakladıkları Bostancı'dan dün saat 09.00'da hareket ettiler. E-5 Karayolu'ndan Kartal'a yürüyen emekçiler, Küçükyalı'da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü önünde Yol-İş üyesi işçiler tarafından çiçekler ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla karşılandı. Karayolları işçileri, "Türk-İş uyuma Ankara'ya sahip çık" sloganıyla Türk-İş'e çağrı yaptılar. Süleyman Çelebi, burada yaptığı konuşmada, IMF politikalarının çöktüğünün herkes tarafından görüldüğünü belirterek, bu sürece müdahale etmek için yürüyüşe geçtiklerini söyledi. Sami Evren de her gittikleri yerde dayanışma içinde olduklarını gerçek Emek Platformu'nu gördüklerini belirtti. Daha sonra otobüslerle Kartal Cevizli'deki Singer Fabrikası'na giden yürüyüşçüler, işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğru hareket eden DİSK ve KESK'liler, İller Bankası Bölge Müdürlüğü çalışanlarından da alkışlarla destek aldı. Yürüyüş kolu hastane önünde bir grup Cevizli TEKEL işçisi ve Tek Gıda-İş Cevizli Şube yöneticileri tarafından karşılandı. Alkışlar, sloganlar ve çiçeklerle yürüyüşçüleri karşılayan TEKEL işçileri bir süre yürüyüşe katıldı. SES üyeleri tarafından da coşkuyla karşılanan yürüyüşçülere, hastalar ve hasta yakınları da destek verdi.

Kartal'da basın açıklaması Daha sonra Genel-İş 1 ve 2 No'lu şubeler ve Deri-İş'e üye Aymasan işçilerinin katılımıyla Kartal Meydanı'na hareket edildi. Burada 1500 kişinin katılımıyla mitinge dönüşen basın açıklamasına Basın-İş, EMEP, ÖDP, HADEP, CHP, İP, Halkevleri destek verdi. Eylemde "Susma sustukça yeni zamlar gelecek", "Ankara, Ankara duy sesimizi, bu gelen emeğin ayak sesleri" ve "Genel grev, genel direniş" sloganları atıldı.

Hükümete istifa çağrısıKartal Belediyesi Makina İkmal Bakım Müdürlüğü'nde yenilen yemekten sonra yola devam eden yürüyüşçüler, Birleşik Metal-İş üyesi işçiler tarafından çiçeklerle karşılandı. "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganını atan işçilere hitaben Çelebi ve Evren birer konuşma yaptı. Hükümetin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini isteyen Çelebi'nin konuşması, "IMF uşağı hükümet istifa", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla karşılandı. Buradan 161 günden beri direnişte olan Aymasan işçilerini ziyarete gidildi. "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganıyla karşılanan DİSK ve KESK'liler daha sonra Tuzla Tersanesi'ne ardından Gebze'ye geçtiler.

Eskişehir hazırYürüyüşçüler, saat bugün 16.00'da Eskişehir'de Selami Vardar İş Merkezi önünde karşılanacaklar. DİSK Bölge temsilcisi İsmet Ayrancı, DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların şube başkanlarının katılımıyla yaptığı açıklamada, "IMF politikalarına karşı Emek Programı'nı savunacağız. Ülkesini seven, savaşa hayır diyen, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa dur diyen herkesi yürüyüşçüleri karşılamaya davet ediyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Sezer savaş diplomatı gibi

SONRAKİ HABER

Kamuda büyük kıyım başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...