06 Kasım 2001 22:00

Kaldırımlar evleri oldu

Açlık, soğuk ve duyarsızlık üçgeninde Adana'nın merkezi ve işlek cadde kaldırımlarının üstünde yaşam mücadelesi veren Yağmur ailesini yetkililer görmezlikten geliyor.

Paylaş
Kaldırımlar evleri olduİnan ÜstünBirkaç hafta öncesinde gidecek bir yerleri ve paraları olmadığı için bir bankamatik kulübesine sığınan Yağmur ailesi, günlerdir sokaklarda kalıyor. Açlık, soğuk ve duyarsızlık üçgeninde Adana'nın merkezi ve işlek cadde kaldırımlarının üstünde yaşam mücadelesi veren Yağmur ailesini yetkililer görmezlikten geliyor. Valilik, kaymakamlık ve deprem kriz merkezine kadar hemen her yere yardım için başvuru yaptıklarını belirten Yağmur ailesi, her yerden geri çevrildiklerini söylediler.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile de görüşemediklerini belirten Yağmur ailesi, "Böyle duyarsız bir ülke de yaşamak istemiyoruz, böyle devlet olmaz olsun. Bizi kabul edecek bir ülkeye gitmek istiyoruz" dediler. Baba Hamit Yağmur'un işsizlik ve yoksulluktan dolayı psikolojisinin bozulduğunu kaydeden anne Medine Yağmur, kocasının psikoljik durumundan dolayı iş verilmediğini ve kendisinin de çok aramasına rağmen iş bulamadığını ifade etti.

GörmüyorlarÇöplerden topladıkları kâğıt, naylon ve teneke kutularını satarak ekmek satın almaya çalıştıklarını belirten Medine Yağmur, ara sıra kendilerine yardım etmek isteyen insanların çocuklarına süt getirdiklerini belirtti.Çocuklarının sürekli dışarlarda yatmaktan ötürü hastalıklara yakalandıklarını anlatan anne Yağmur, kendilerini böyle sersefil sokağa itenlere lanet okudu. Satacak bir şeyleri kalmadığından elindeki son şey olarak terliğini de satan anne Medine Yağmur, "Yetkililer bizi görmüyorlar" dedi.

Paran kadar adalet!Yağmur ailesinin 1, 3 ve 5 yaşında olmak üzere üç çocuğu var. Medine Yağmur, üç yaşındaki kızının tecavüze uğradığını belirterek, bu konuda da ortada kaldıklarını anlattı. Polise ve mahkemeye başvurmalarına ve ellerindeki doktor raporlarına rağmen mahkemenin takipsizlik kararı verdiğini söyleyen Medine Yağmur, yoksulluk yüzünden adli süreci takip edemediklerini dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Pancar Yasası üretimi düşürecek

SONRAKİ HABER

Savaş boyaları dökülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...