06 Kasım 2001 22:00

Polis gözde memur

Polis maaşına yüzde 125 ile yüzde 45 arasında artış sağlayacak olan kanun taslağı hazırlandı. Asgari ücretin 122 milyon olduğu ülkemizde, taslak yasalaşırsa mesleğe yeni başlayan polisin maaşı da 663 milyon liraya yükselecek.

Paylaş
Polis gözde memurEmniyet Genel Müdürlüğü'nce "Emniyet Teşkilatı Kanunu ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" taslağı hazırlandı. İstanbul'da, Denizli'de, İzmir'de işsizliğe, yoksulluğa, savaşa karşı yürüyen emekçilere müdahale eden, İstanbul ve Ankara'da YÖK'ü protesto eden gençleri coplayan, Armutlu'da ölüm oruçlarına destek verenlere saldırıp 4 kişinin ölümüne neden olan polislerin, bu taslakla ödüllendirilip, "daha verimli çalışmaları" sağlanacak. Polis maaşına yüzde 125 ile yüzde 45 arasında artış sağlayacak olan taslağın yanı sıra emniyet teşkilatı mensuplarına İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 milyon metrekarelik arsa tahsisi çalışması başlatıldı.Emniyet hizmetleri sınıfının özlük haklarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanan taslakta, bu sınıfa mensup kişilerin ek gösterge, makam tazminatı ve emniyet hizmetleri tazminatında artışa gidilmesi öngörülüyor. Bu artışla birlikte halen 1 milyar 57 milyon maaş alan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşı 1 milyar 965 milyon liraya, 587 milyon maaş alan başkomiser maaşı 887 milyon liraya yükselecek. 4. derece polis memurları da 827 milyon maaş alacak. Taslak yasalaştığı takdirde, emniyet genel müdürünün maaşı 2 milyar 652 milyon liraya, 11. dereceden polis memurunun maaşı 663 milyon liraya, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşı 512 milyon liraya yükselecek.

Arsa tahsisi çalışmasıBu arada, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen imzasıyla Devlet Bakanı Faruk Bal ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na bir yazı gönderildi. Emniyet teşkilatı mensuplarının büyük bir kesiminin kiracı olduğu belirtilen yazıda, bu durumun teşkilat mensupları üzerinde moral bozucu etkiler yaptığı kaydedildi. Söz konusu yazıda, teşkilat mensuplarının daha verimli çalışabilmeleri, hizmetleri sağlıklı yürütebilmeleri açısından bazı imkânlar sağlanması gerektiği iddia edildi.Söz konusu bakanlıklardan, öncelikle pilot bölge olarak belirlenen, Ankara'da 15 bin personele 4 milyon metrekare, İzmir'de 10 bin personele 3 milyon metrekare, İstanbul'da 20 bin personele 5 milyon metrekare olmak üzere, emniyet teşkilatı mensuplarının konut ihtiyacını karşılamak amacıyla bakanlık bünyesindeki birimlerin uhdesinde olan arsa ve arazilerin satışı veya tahsis edilmesi istendi.
ÖNCEKİ HABER

'Kapı açıldı, ateş edildi'

SONRAKİ HABER

Tür Köy-Sen'e destek artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...