05 Kasım 2001 22:00

Yetki tezkeresi yargı yolunda

Saadet Partisi, hükümete yurtdışına asker gönderme yetkisi veren tezkerinin iptali için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Paylaş
Yetki tezkeresi yargı yolundaSP, hükümete, yurtdışına asker gönderme ve yurtiçinde yabancı askeri unsurları bulundurma yetkisi veren Meclis kararının iptali için yarın, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. SP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Recai Kutan başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Kutan, toplantı için genel merkez binasına gelişinde, gazetecilerin soruları üzerine, ANAP'ın geçen hafta, siyasi ve ekonomik reform öngören paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kutan, şöyle konuştu: "Eskilerin bir tabiri var; 'Bağdat harap olduktan sonra ne anlamı var'. ANAP iktidar ortağıdır. İktidar şikâyet yeri değildir, icraat yeridir. Madem bu tür tedbirlerin alınmasını zaruri görüyorlar, adama sormazlar mı? 'Şimdiye kadar aklınız neredeydi?' Aslında söyledikleri hususların büyük bölümü doğrudur. Ancak, doğru tedbirler doğru ağızlardan çıkmalıdır. Şimdiye kadar hep yanlışı savundular. Tedbirleri gündeme getirdiler. Bu da koalisyon ortakları arasında ciddi çatlaklar olduğunun göstergesidir." SP Grup Başkan Vekili Ömer Vehbi Hatipoğlu da toplantının ardından ele alınan konular hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Hatipoğlu, hükümete, yurtdışına asker gönderme ve yurtiçinde yabancı askeri unsurların bulundurulmasına imkân tanıyan Meclis kararının iptali için çarşamba günü, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını, bunun için gerekli olan 110 imzayı tamamladıklarını bildirdi.

Derviş için gensoruHatipoğlu, ayrıca, çarşamba günü, "ekonomideki kötü gidişin müsebbibi" olduğu için Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş hakkında gensoru önergesi vereceklerini kaydetti. Ömer Vehbi Hatipoğlu, ANAP'ın reform önerileriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, iktidar ortaklarının söz konusu paketle ilgili "şimdiden anlaşmazlığa düştüğünü" iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

ANAP çırpındıkça batıyor

SONRAKİ HABER

Ankara'ya yürüyüş başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...