05 Kasım 2001 22:00

Armutlu'ya saldırı: 6 ölü

Ölüm orucunun sürdürüldüğü Küçükarmutlu'ya operasyon düzenlendi. 6 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Paylaş
Armutlu'ya saldırı: 6 ölüCezaevlerinden tahliye edilen tutukluların ve ölüm oruçlarına destek veren tutuklu yakınlarının ölüm orucunu sürdürdükleri Küçükarmutlu'ya dün müdahale edildi. Panzerlerle, gaz bombalarıyla yapılan ve 2 saat süren operasyon sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıdaki kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla İstinye Devlet Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Sabah saatlerinden ihtibaren mahalleyi abluka altına alan Özel Harekat Timi, Çevik Kuvvet ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri, saat 15.30 sıralarında F tipi cezaevlerindaki tecritin kaldırılması amacıyla sürdürülen ölüm orucu eylemine müdahale etti.Müdahalenin ardından mahallede çatışma çıktı. Sokaklarda barikatlar kuran çok sayıda gösterici, polisin, panzerlerle gaz bombalarıyla yaptığı saldırı sonrasında yaralandı ve gözaltına alındı. Polis panzerlerinin ve iş makinelerinin ölüm orucunun sürdürüldüğü evlere yönelmesi sırasında evde bulunan bazı eylemcilerin kendileri yakarak saldırıyı protesto ettiği öğrenildi. Saldırı sona erdiğinde ölü sayısı farklı kaynaklardan farklı sayılarda açıklandı. CNN Türk televizyonunun verdiği haberde 6 kişi, Anadolu Ajansının verdiği habere göre ise 4 kişi hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürü Osman Karaaslan ise Şişli Etfal ve İstinye Devlet Hastanesi'nde 6 ölü, 8 yaralı bulunduğunu ölüm nedenlerinin yapılan ötopsinin ardından anlaşılacağını söyledi. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir ise ölen kişilerin kendilerini yaktığını ileri sürdü.

Ev alev aldıÖlüm orucunda daha önce yaşamını yitiren Şenay Hanoğlu'nun evi, müdahale sırasında kullanılan bombalardan dolayı alev aldı. Evden çok sayıda kişinin çıkarılarak ambulansa koyulmasının ardından yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Operasyon sonunda evde bulunan eşyalar götürüldü.

Kılıf yine 'hayat kurtarma'Operasyondan hemen sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Turan Tuna operasyonun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tuna "hayat kurtarmaya çalıştıklarını" iddia ederek, ölüm orucu eyleminin sürdürüldüğü evlerden birinde kalanların kendilerini ve evi yaktığını öne sürdü. Tuna'nın açıklamasında herhangi bir ölüm olayının yaşanmadığını iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

Üretici alanlara iniyor

SONRAKİ HABER

Öğrenciler YÖK'e karşı alanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...