05 Kasım 2001 22:00

Onlarca kişi öldürüldü

ABD uçakları, Afganistan'ın çeşitli bölgelerini bombalamaya devam ediyor. Afgan İslami Basın Ajansı'nın (AIP) haberine göre, uçak ve helikopterler dün Kabil çevresi, Kandahar ve Mezar-ı Şerif yakınlarındaki hedefleri vurdu.

Paylaş
Onlarca kişi öldürüldüABD uçakları, Afganistan'ın çeşitli bölgelerini bombalamaya devam ediyor. Afgan İslami Basın Ajansı'nın (AIP) haberine göre, uçak ve helikopterler dün Kabil çevresi, Kandahar ve Mezar-ı Şerif yakınlarındaki hedefleri vurdu. Taliban'ın resmi Bahtar haber ajansı, bombaların Mezar-ı Şerif'in güneyindeki bir köyde 10 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına yol açtığını bildirdi. Ajans, Kandahar yakınındaki bombardımanda da 5 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını açıkladı. AIP, Amerikan savaş uçaklarının önceki gece de batıdaki Herat kentinde havaalanında bulunan Taliban'ın 11. tabur ve askeri tesislerini vurduğunu, bombardımanda 2 kişinin öldüğünü duyurdu. Ajans, savaş uçaklarının Keşhendeh bölgesine yaptığı saldırıda bomba isabet eden bir evde 6 sivilin öldüğünü de bildirdi. Kabil'e yönelik dünkü bombardımanda Taliban savaşçılarından ölenler olduğu ileri sürüldü. Amerikan B-52 bombardıman uçakları, ülkenin kuzeyindeki Talokan kenti civarında Taliban mevzilerini hedef aldı.

'Casuslar yakalandı'Öte yandan, Kandahar'ın valisi "Birçok Amerikan casusu ve askerinin yakalandığını" söyledi. Vali Molla Muhammed Hasan Rahmani, İRNA'ya verdiği demeçte, ülkenin güneyinde düzenlenen komando operasyonlarına katılan birçok Amerikan "casusu" ve askerinin yakalandığını öne sürdü.

Helikopter enkazıKatar'dan yayın yapan El Cezire televizyonu, bir Amerikan helikopterine ait olduğu belirtilen enkazın görüntülerini yayınladı. Afganistan'ın Gazne bölgesinde çekilen görüntülerde, bir grup Taliban, helikopter enkazıyla görülüyor. Taliban geçen Cuma bir Amerikan helikopteri düşürdüğünü açıklamış, ABD ise helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düştüğünü açıklamıştı. Helikopterde 40 askerin bulunduğu iddia ediliyordu.
ÖNCEKİ HABER

Barbarları beklerken

SONRAKİ HABER

Üretici alanlara iniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...