29 Ağustos 2011 10:07

Asker ve gerilla anneleri savaşa kalkan olsun

OPERASYONLARA ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinin engellenmesine tepki gösteren İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi, “Artık çocuklarımızın tabutlarına değil canlı bedenlerine sarılmak istiyoruz. Biz anneler savaşa karşı bedenimizi siper etmeye hazırız” diyerek, asker ve PKK’lilerin annelerine “Sav

Asker ve gerilla anneleri savaşa kalkan olsun
Paylaş

İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı hava operasyonu ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 5 haftadır avukatları ile görüştürülmemesini protesto etmek için Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İzmir Kadın Meclisi üyeleri ile BDP, DTK, SDP ve kitle örgütü temsilcileri de katılarak destek verdi.

Barış Anneleri İnisiyatifi adına açıklama yapan Hanife Diller, Kürt halkının barış, özgürlük ve demokrasi taleplerine karşı bu günde kadar imha ve inkar politikaları ile cevap verildiğini belirterek, Kürt sorununda çözümü zorlaştıran bu politikaların bugün AKP tarafından sürdürüldüğüne dikkat çekti. AKP’nin barış çabalarına AKP’nin karşılık vermediği ve barış elinin havada bırakıldığını belirtti.

SORUN KONUŞARAK ÇÖZÜLSÜN

Kürt sorununun çözümünde Öcalan’ın belirleyici role sahip olduğunu kaydeden Diller, Öcalan’la görüşmelerin engellenerek, barış sürecinin sabote edildiğini söyledi.

“Savaşın” çözüm olmadığını, yıllardır yaşanan acılardan bildiklerini ifade eden Dilber, kan ve gözyaşının artmasıyla sorunların çözümünün de zorlaşacağının belirtti. Dilber, karşılıklı kin ve nefretin büyüdüğüne dikkat çekerek, bugüne kadar yaşananların bunu fazlasıyla gösterdiğini ve bundan dolayı çözüm getirmeyen politikaların derhal terk edilmesi gerektiğini belirtti. Diller, yıllardır anneler olarak evlatlarının tabutlarına sarıldıklarını söyleyerek, “Yükselttiğimiz bu çığlığa kulaklarını kapatanlar duysun bizi! Artık çocuklarımızın tabutlarına değil canlı bedenlerine sarılmak istiyoruz. Biz anneler savaşa karşı bedenimizi siper etmeye hazırız. Ne asker, ne gerilla ölsün, sorun konuşularak çözülsün” dedi.

Annelerin çığlıklarına kulak tıkayanları kınayan Diller, asker ve PKK’lilerin annelerine, “Ölümleri durdurmak için savaşa karşı canlı kalkan olma ve sınırda nöbet tutma” çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından 15 dakika oturma eylemi yapan Barış Anneleri, eylemlerine son verdi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır 1 Eylülde barışı haykıracak

SONRAKİ HABER

Paralarını alamayan işçiler eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...