02 Kasım 2001 22:00

İzmitliler mitinge hazır

Açlığa, yoksulluğa, işten atmalara ve savaşa hayır demek için Kocaeli Sendikalar Birliği tarafından düzenlenen miting yarın yapılıyor.

Paylaş
İzmitliler mitinge hazırKocaeli Sendikalar Birliği (KSB) tarafından açlığa, yoksulluğa, işten atmalara ve savaşa "hayır" demek için düzenlenen miting yarın yapılıyor. Miting için sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayacak olan işçi ve emekçiler, Baç Kavşağı'ndan Anıtpark'a yürüyecek.Mitinge yönelik olarak bugüne kadar işyerlerinde toplantılar düzenlendi ve bildiriler dağıtıldı. Dün işyerlerine son çağrılar yapılırken, kentte de sesli araçla dolaşılarak halk mitinge davet edildi. Kocaeli'de toplantıya katılan Gebze Sendikalar Birliği'nin mitinge destek vereceği ifade edilirken, Sakarya Sendikalar Birliği'de mitinge kitlesel katılım sağlayacağı bildirildi.

Mahalle komiteleriGebze'den 10 bin'e yakın emekçi beklediklerini söyleyen Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, mitinge İstanbul'dan da katılım olacağını bildirdi. Tüm Bel-Sen olarak tüm belediyelerde, oda oda toplantı yaptıklarını ve önümüzdeki süreci anlattıklarını ifade eden Yıldızeli şunları söyledi; "İnsanlar tamemen dolmuş, hâlâ niye duruyoruz? Mitingle yetinecek miyiz? Genel greve ne zaman? diye soruyorlar. Buradaki miting genel grevin ilk adımı olacak."KSB olarak daha önce mahallelere yönelik başlattıkları çalışmaların da sürdüğünü söyleyen Yıldızeli, mahallelerde muhtarlar üzerinden yaptıkları toplantılara katılan emekçiler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandıklarını belirtti. Yıldızeli bu toplantılarda, "Biraz geç kalmadınız mı? Siz sendikalar olarak bu işin buraya geleceğini bilmediniz mi" şeklinde yakınmalarla karşılaştıklarını anlattı. Üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyen emekçilerin bu birlikteliğinin daha sonra da özellikle seçim döneminde sürmesini istediklerini ifade eden Yıldızeli, çalışmalar çerçevesinde beş mahallede halkla bir araya geldiklerini, bunların üçünde komite kurduklarını kaydetti. Yıldızeli, komitelerinde mitinge yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Global 28 Şubat'ı mı yaşıyoruz?

SONRAKİ HABER

Ödüllü köy harabe oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa