02 Kasım 2001 22:00

Paniği körüklüyorlar

ABD'li yöneticiler, halktaki "terör" paniğini tırmandırmak için ellerinden geleni artlarına koymuyor. FBI, ülkedeki asma köprülere "saldırı olabileceğini" bildirdi.

Paylaş
Paniği körüklüyorlarAmerikan yönetimi, halkta panik yaratarak ülke içi ve dışındaki hedeflerine ulaşma politikasını şiddetlendiriyor. Son olarak Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ülkenin batı kıyısındaki asma köprülere terörist saldırı olabileceği yönünde, 8 Batı eyaletine uyarı yazısı gönderdi.

Sekiz eyalet alarmdaAmerikan medyası tarafından tüm ülkeye duyurulan iddiaya göre, 8 eyaletteki asma köprülere saldırı bulunulacağına ilişkin "istihbarat alındı". FBI uyarısının; California, Washington, Oregon, Arizona, Nevada, Utah, Montana ve Idaho polis merkezlerine gönderildiği kaydedildi.Uyarıda, Batı Kıyısı'ndaki asma köprülere, "belirlenemeyen terörist grupların" 2-7 Kasım tarihleri arasında "yoğun saatlerde 6 saldırı planladığı" öne sürüldü.

Bir kimin yapacağı eksik!California Valisi Gray Davis de, paniği körüklemek için bir basın toplantısı düzenledi. "Terörist saldırı" korosuna üst perdeden destek veren Davis, "San Fransisco'daki ünlü Golden Gate ve Bay Bridge dahil bölgedeki 4 köprüden birine 2-7 Kasım tarihleri arasında, trafiğin en yoğun saatlerinde bir saldırı düzenleneceği yolunda inanılır ihbarlar aldıklarını" ilan etti. Vali, "tehditlerin değişik kaynaklardan geldiğini ve resmi görevlilerin bunların doğruluğuna inandıklarını" söyledi.Vali Davis, tehdit altında bulunan köprülerin, San Fransisco'daki Golden Gate ve Bay Bridge köprüleri ile Los Angeles'teki Vincent Thomas ve San Diego'daki Coronado Köprüsü olduğunu da belirtti.

Halkla alay ediyorlar"Bu köprülerden geçip geçmeme konusundaki kararı bizzat vatandaşların vereceğini" söyleyerek halkla adeta alay eden Vali Davis, "En iyi hazırlık, teröristlere ne yapmak istediklerinden haberimiz olduğu mesajını vermektir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Halklar tiranlara karşı ayağa kalkacak

SONRAKİ HABER

Saldırganların beyin yıkama atağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...