29 Ağustos 2011 11:00

Ayhan'ın cenazesine polis saldırdı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ateşli silah sonucu yaşamını yitiren Yıldırım Ayhan’ın Van’daki cenaze törenine katılan on binlerce kişiye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonucu yararlananların olduğu belirtildi.Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde askerlerin canlı kalkanları

Ayhan'ın cenazesine polis saldırdı
Paylaş

Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde askerlerin canlı kalkanların üzerine açtığı ateş sonucu göğsünden vurulan BDP’li Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan’ın cenazesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınarak Akköprü Mahallesi Camisi’ne götürüldü. Cenazenin camiye götürülmesinden sonra Van merkez ve ilçelerinden binlerce kişi, cami önüne toplanmaya başladı. BDP Van Milletvekileri Nazmi Gür, Özdal Üçer, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da cenaze törenine katıldı.

Ayhan’ın cenazesini Akköprü Mezarlığına yürüyen kitleye polis onlarca zırhlı araçla müdahale etti. Müdahaleyle birlikte gazdan etkilen çok sayıda kişi baygınlık geçirirken, yaralıların olduğu belirtildi. Atılan gaz bombalarından dolayı Akköprü Mezarlığında yangın çıktı. Yangın çıkması üzerine olay yerine itfaiye araçları gönderildi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

100 Canlı Kalkan sınırı aştı

SONRAKİ HABER

Hakkari’de 7 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...