31 Ekim 2001 22:00

Galloway: Irak bombalanacak

İngiliz milletvekili George Galloway, Evrensel'e yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere ordularının bir sonraki hedefinin Irak olacağını söyledi.

Paylaş
Galloway: Irak bombalanacakArif Bektaş İngiliz milletvekili George Galloway, Evrensel'e yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere ordularının bir sonraki hedefinin Irak olacağını söyledi.Irak Dışişleri Bakanı Tarık Aziz'in, Sunday Telegraph gazetesine yaptığı 'Bize saldıracaklar' açıklamasından sonra, İşçi Partisi sol kanat milletvekili George Galloway de, ABD ve İngiltere'nin Irak'a saldıracağını belirtti. Galloway, iki hafta once Irak'a gittiğini ve bütün istihbaratların, Irak'a bir saldırı olacağın doğrultusunda olduğunu söyledi. Galloway, şarbon vakalarının Irak'a maledilmesi doğrultusunda yoğun çabaların olduğunu ve bunun sonunda Irak'a yapılacak bir saldırının süpriz olmayacağını dile getirdi. Muhalif milletvekili, Türkiye halkının emperyalist savaşa izin vermemesi ve komşusunu emperyalistlere ezdirmemesi gerektiğini söyledi.

İhanet davalarıBazı İngiliz yurttaşlarının Afganistan'da Taliban saflarında savaştıklarının ortaya çıkması, hükümetin göçmenlere karşı kısıtlayıcı yeni önlemler almasına gerekçe oldu. Yetkililer, Afganistan'a giderek ABD ve İngilizlere karşı savaşan Müslüman İngiliz vatandaşlarının "ihanet" ile yargılanacağını ilan ettiler.Önceki gün parlamentoda yapılan tartışmalardan sonra Lordlar Kamarası'na sevkedilen yasa tasarısının kısa sürede onaylanması bekleniyor. Muhafazakâr Parti'nin eski Gölge İçişleri Bakanı olan Ann Widdecombe, İngiliz yurttaşı olup da Afganistan'da İngiltere'ye karşı savaşan ve sonra da ülkeye geri dönüş yapanların "ihanetle yargılanması gerektiğini" söyledi. İşçi Partisi hükümeti de, Widdecombe ile aynı fikirde olduğunu açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

Batı terörizminin kurbanları

SONRAKİ HABER

İhale yasasında ısrar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...