30 Ekim 2001 22:00

Katliamı protesto eden

   öğrenciler yargılanıyor

Paylaş
Katliamı protesto eden öğrenciler yargılanıyorCezaevlerine 19 Aralık 2000 tarihinde düzenlenen operasyonun ardından Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde operasyonu ve F tipi cezaevlerini protesto etmek için eylem yapan 20 öğrencinin TCK'nın "Yasadışı örgütlere yardım ve yataklığı" düzenleyen 169'uncu maddesi uyarınca yargılandıkları dava sürüyor.Cebeci Kampüsü öğrencilerinin davası dün Ankara 1 No'lu DGM'de görüldü. Davanın önceki duruşmasında esastan mütaalasını veren Savcı Hakan Kızılarslan'ın, 20 öğrenci için 4 yıl 6 ayla, 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası ile cezalandırılmalarını istemesiyle karar aşamasına gelmişti. Davanın dünkü duruşmasında bazı sanık avukatlarının savunma için ek süre istemesi nedeniyle duruşma 6 Aralık 2001 tarihine ertelendi. Cebeci Kampüsü'nde 19 Aralık'ta cezaevlerine düzenlenen kanlı operasyonu ve F tipi cezaevlerini protesto etmek amacıyla 11 Ocak 2001 tarihinde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencileri polis engelleyerek, gözaltına almıştı. 12 öğrencinin tutuklanarak cezaevlerine gönderilmesinin ardından Ankara 1 No'lu DGM'de TCK'nın 169'uncu maddesi uyarınca başlatılan yargılamanın her aşamasında avukatlar, söz konusu protesto gösterisinin "Örgüt üyeliğine yardım ve yataklık" suçunu oluşturmadığını savunmuşlardı. 6 ay tutuklu kalan öğrenciler, temmuz ayında görülen dava duruşmasında tahliye edilmişlerdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


MGK'de OHAL'i uzatma kararıMGK'nin ekim ayı olağan toplantısı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'deki OHAL'in dört ay daha uzatılması kararının alındığı toplantıda, dış politik gelişmeler ele alındı. Dört buçuk saat süren toplantıya Anayasa değişikliği sonucu Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de ilk kez üye olarak katıldı. Toplantıda OHAL'in dört ay daha uzatılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, "Uluslararası alanda terörizme karşı yürütülen mücadele kapsamında ülkemizde olası terör etkinliklerine verilebilecek dış desteği önlemek maksadıyla alınması gereken önlemler hakkında hazırlanan bir rapor görüşülmüştür. Bu çerçevede, alınacak etkin önlemler üzerinde durulmuştur" denildi.

Güvenlik zirvesi Öte yandan MGK'nin sona ermesinin ardından Güvenlik Zirvesi toplandı. Koalisyon ortağı partilerin liderlerinin yanısıra Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve MİT Müsteşarı'nın da katıldığı toplantıda, dış politik gelişmeler görüşüldü. Toplantıda ABD'de bulunan irtibat heyetinden gelen bilgiler değerlendirildi.
ÖNCEKİ HABER

Gençler 4 Kasım'da alanda

SONRAKİ HABER

Güvenliğin garantisi adalettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...