30 Ekim 2001 22:00

Rumsfeld'den Ramazan sözü!

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, bombardımana ara vermek için ortada bir sebep olmadığını söylerken, 'binlerce Amerikalının öldüğünü' hatırlattı.

Paylaş
Rumsfeld'den Ramazan sözü!ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Afganistan'ın Ramazan ayında da bombalanıp bombalanmayacağı konusuna son noktayı koydu. Rumsfeld, bombardımanın kesilmesi gibi bir ihtimal olmadığını söyledi. Savunma Bakanı Rumsfeld, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, "Doğrusu Taliban ve Usame Bin Ladin'in El Kaide örgütü, bu süre içinde tatil yapacağa benzemiyor. Bunlar binlerce Amerikalı'yı ve çeşitli ülke vatadaşlarını öldürdüler, saldırılarına devam etme yemini ettiler. Biz de Amerikan halkını savunmak zorundayız" dedi. Rumsfield, "Tarih bize Ramazan aylarında savaşın devam ettiğini gösteriyor. Kuzey İttifakı 5 yıldır Taliban'a karşı aralıksız silahlı mücadele veriyor. Ortadoğu'da Müslümanlar ile Müslümanlar ya da Müslümanlar ile Müslüman olmayanlar arasındaki savaşlar, Ramazan'da da hep devam etti" diye konuşarak İran-Irak savaşına göndermede bulundu. ABD Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanı General Tommy Franks, harekatın çıkmaza girdiği iddialarını reddetti. Franks, Taşkent'te düzenlediği toplantıda "Bu harekatın çıkmaza girdiğine inanmıyorum" diye konuştu.

Özbekistan'a yeni rol Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ile Savunma ve Dışişleri bakanlarıyla "açık ve samimi" görüşmeler yaptığını söyleyen Franks, ABD uçaklarının Özbekistan'dan yönlendirilebileceğini de ima etti.Özbekistan'ın Hanabad hava üssünde ABD'nin 10. Dağ Piyade Tümeni'ne bağlı 1000 asker bulunuyor.
ÖNCEKİ HABER

Sokaklar ülkenin aynası

SONRAKİ HABER

Blair desteğini kaybediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...