27 Ekim 2001 21:00

Brisa'da grev sesleri

Brisa'da bir haftadır direnen işçilere destek sürüyor. Önceki akşam Goodyear, Kordsa, Prelli ve işçi ailelerinden oluşan yaklaşık 4000 kişi direnişe destek verdi.

Paylaş
Brisa'da grev sesleriSabancı Holding'e bağlı Brisa'da kapı önüne konulan 90 işçinin başlattığı direnişe destek sürüyor. Bir haftadır fabrikayı terk etmeyerek işe geri dönme mücadelesi veren işçilere, Goodyear, Kordsa, Prelli ve işçi ailelerinden destek geldi. İşçileri ziyareti sırasında konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonlara genel grev, genel direniş çağrısı yaptı. İşçilere destek vermek için önceki akşam Brisa'nın servis girişlerinde toplanan işçi aileleri, düzenli kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık, "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın iş, ekmek özgürlük mücadelemiz" sloganları atan aileler, fabrika önündeki Brisa işçileri tarafından slogan ve alkışlarla karşılandılar. Ailelerden sonra sonra Goodyear, Kordsa ve Prelli işçilerinin gelmesiyle birlikte fabrika önündeki işçi sayısı 4000'e ulaştı. Burada protestolarına devam eden işçiler, "Genel grev, genel direniş", "İşçi-memur el ele genel greve" sloganları ile tepkilerini dile getirmeye devam ettiler.

Durduracağız, kazanacağız...İşçilere konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, üretim yapan işçilerin kışın ortasında açlığa ve yoksulluğa itildiğini belirterek, ülkeyi yönetenlerin tek taraflı uygulamalarına izin vermeyeceklerini söyledi."Yönetenler 'Biz bildiğimizi yaparız' şeklinde uygulamalarına devam ederlerse; o zaman biz de bildiğimizi yaparız" diyen Çelebi'nin sözleri, "Genel grev, genel direniş" sloganı ile kesildi. Türk-İş, Hak-İş ve KESK'i direnişe destek vermeye çağıran Çelebi, "5 Kasım'da Türkiye'nin 25 ilinden yola çıkıyoruz. 9 Kasım'da miting yapacağız ve ardından genel grevle bu sürece müdahale edeceğiz, durduracağız ve kazanacağız" dedi. Lastik-İş Genel Başkanı Vahdettin Karabay da tek tek fabrikalardaki direnişlerle saldırıların önlenemeyeceğine dikkat çekerek, bir genel grev kararının şart olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan IGM Metal Sendikası Uluslararası Şube Yönetimi Balkanlar ve Türkiye Sorumlusu Klaus Priegotz, bütün güçleriyle direnişe destek vereceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi'nin

SONRAKİ HABER

İlk insanın izleri inşaatlarda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...