26 Ekim 2001 21:00

Sendikal baskıya protesto

Eğitim-Sen 4 No'lu Şube üyesi emekçiler, Gaziosmanpaşa İlçe Teftiş Kurulu Başkanı Müfettiş Halil Ecevit'in sendikalarına yönelik "saldırgan ve taraflı" tutumunu protesto ettiler.

Paylaş
Sendikal baskıya protestoEğitim-Sen 4 No'lu Şube'ye üye kamu emekçileri, Gaziosmanpaşa İlçe Teftiş Kurulu Başkanı Müfettiş Halil Ecevit'in sendikalarına karşı saldırgan tutumunu kınadılar. Bir müfettişin taraflı olmaması gerektiğini söyleyen kamu emekçileri, konuyla ilgili olarak İlçe Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü ile görüştüler. Eğitim emekçilerinin dün şube binasında yaptığı açıklamaya göre, söz konusu olay önceki gün Emine Sabit Büyükbayrak İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Teftiş yapmak üzere okula gelen müfettiş Halil Ecevit, burada Eğitim-Sen'in örgütlenme komisyonunda yer alan öğretmenlerin çalışmalarına engel olmak istedi. Ecevit bunun yanı sıra, öğretmenler odasında bulunan panoda yer alan Eğitim-Sen afişlerinin ve dökümanlarının da "yasa dışı" olduğunu iddia ederek müdür yardımcısına indirtti. Bu sırada çıkan tartışmalarda müfettiş, Eğitim-Sen'e üye emekçilere yönelik sözlü saldırıda bulundu.

Yetkililerle görüşmeOlay üzerine aralarında KESK MYK Üyesi İbrahim Kudiş ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Korkmaz'ın da bulunduğu kamu emekçileri saat 12.00'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Bozkulak ve Şube Müdürü Muzaffer Uzuner ile görüştüler. Yapılan görüşmelerde Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgelerde "eğitim ve öğretimini aksatmamak" kaydıyla sendikal faaliyetlerin sürdürülmesi için gerekli kolaylıkların sağlanmasının istendiğini belirterek, Halil Ecevit'in tavrının "keyfi ve taraflı" olduğunu söyledi. Gaziosmanpaşa bölgesinde çalışan kamu emekçilerinin "bu müfettişin kendi okullarına gelerek aynı tavrı gösterebileceği kaygısıyla huzursuz olduklarını" söyleyen Korkmaz, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. İbrahim Kudiş ise bu tür saldırıların KESK kurulduğundan beri sürdüğünü, ancak tüm zorlukları aştıkları gibi bu sıkıntıyı da bertaraf edeceklerini dile getirdi. Şube Müdürü Muzaffer Uzuner, böyle bir davranışın doğru olmadığını ve sendikaların eğitim ve öğretimde sıkıntı yaratmadan rahatça faaliyetlerini sürdürebilmesi gerektiğini söyledi. İlçe Eğitim Müdürü Cahit Bozkulak da gerekli girişimlerde bulunacağını dile getirdi.

'Tepki örnektir'Görüşmelerin ardından Eğitim-Sen 4 No'lu Şube binasında basın açıklaması düzenleyen eğitim emekçileri adına konuşan Şube Başkanı Ahmet Korkmaz, konuyla ilgili olarak yazılı başvuru da yapacaklarını bildirerek, "Sendikamız ve KESK olarak bu tür engellemelere karşı sert yanıtlar vermeye devam edeceğiz" dedi. İbrahim Kudiş de, GOP'taki kamu emekçilerinin tavrının diğer şubeler için örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, KESK üyesi kamu emekçilerinin özellikle MHP'li bakanlıkların elinde bulunan ulaştırma, tarım ve sağlık alanlarında sürgünlerle karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Yöneticilerin açıkça Kamu-Sen'in tarafını tuttuğunu anlatan Kudiş, gerçek hak alma örgütünün KESK olduğunu söyledi.
ÖNCEKİ HABER

200 kişilik yer için 2 bin başvuru

SONRAKİ HABER

ABD'li diplomatın şüpheli ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa