25 Ekim 2001 21:00

Brisa'da takas teklifi

Kocaeli Vali Vekili Ferhat Keser ve Alay Komutanı ile birlikte Brisa yöneticileriyle toplantı yapan Kocaeli Belediye Başkanı Sefa Sirmen, işten atılan işçiler yerine emekliliği gelmiş işçilerin iş akitlerini fesh edilmesi önerisini götürdüklerini söyledi.

Paylaş
Brisa'da takas teklifiİşten atılan Brisa Lastik Fabrikası işçilerinin başlattığı işyerini terketmeme eylemi sürüyor. İşyerinden hiç ayrılmayarak gece-gündüz fabrika bahçesinde bekleyen işçiler, dün de eylemlerine devam ettiler. Başından beri işçileri yanlız bırakmayan eşleri, dün yine fabrika kapısına geldiler. Bu arada önceki akşam Koaceli Vali Vekili Fahri Keser, Kocaeli Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Alay Komutanı ve Brisa yöneticileri arasında bir toplantı gerçekleşti. Yaklaşık üç saat süren toplantı sonunda işçilere açıklama yapan Sefa Sirmen, Brisa yöneticilerine işten atılan işçiler yerine emekliliği gelmiş işçilerin iş akitlerini fesh edilmesi önerisi götürdüklerini söyledi. Fabrikada halen emekliliği gelmiş 27 işçinin bulunuyor. 27 işçinin takas edilmesi durumunda bile geriye işten atılan 26 işçi kalıyor. Bu 26 işçinin ne olacağı ise belli değil. Sirmen, Brisa yöneticileriyle görüşmelerin devam edeceğini ifade etti. Sirmen'in önerisi daha önce de işyerinde örgütlü Lastik-İş Sendikası tarafından teklif edilmişti.

İşçilere destekÖte yandan Tümbel-Sen ve Emekli-Sen işe geri dönmek için direnen Brisa işçilerini desteklediklerini bildirdiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, işçilere destek için Sabancı'ya ait Carefoursa'dan alış veriş yapmayacaklarını söyledi. Hükümetin işçi ve kamu emekçilerinin kazanılmış haklarına saldırmaya devam ettiğine dikkat çeken Yıldızeli, "İşte Tersane'de, Pirelli'de, Brisa'da insanlar kapı dışarı ediliyor. Kriz bahane edilerek işsiz bırakılıyoruz. Herkes bilmelidir ki Brisa işçisi yanlız değildir. Tüm gücümüzle Brisa işçisinin yanındayız" dedi. Yıldızeli, işsizliğin her gün büyüdüğü İzmit'te emekçileri, 4 Kasım'da yapılacak, "İşsizliğe, Yoksulluğa, Açlığa ve Savaşa Hayır" mitingine çağırdı.Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Nuri Şenol ise ülke genelinde uygulanan politikaların Kocaeli'de de yaşandığını belirterek, Tersane ve Pirelli'den sonra Brisa'da da 90 işçi atıldığını söyledi. İşten atmaları şiddetle kınadıklarını ifade eden Şenol, "Emekli-Sen olarak Brisa'da işten atılmaya karşı direnen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz, mücadelelerinde birlikte ve yanlarındayız" dedi. İnsanca, onurluca, özgürce, demokratik bir ülkede yaşayabilmek için örgütlü mücadelenin yükseltilerek devam edilmesi gerektiğini söyleyen Şenol, bütün emekçileri 4 Kasım'da yapılacak mitinge çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

AP'den Kıbrıs ve AGSK ödevi

SONRAKİ HABER

İnsanı ve toprağı zehirliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...