29 Ağustos 2011 01:17

On binler İpek Yolu'nu trafiğe kapattı

Barış Anneleri İnisiyatifi'nin 9. gününe giren canlı kalkan eylemini desteklemek için Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çağrısıyla Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Başverimli (Tılqebin) Beldesi'nde bir araya gelen onbinlerce kişi, Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan'ın askerlerce öldürülmesin

On binler İpek Yolu'nu trafiğe kapattı
Paylaş

ARAÇLAR KORNALARLA DESTEK VERDİ

Yolu tamamen trafiğe kapatan canlı kalkanlar, oturma eylemi yaptı. Yolda durdurulan Habur Sınır Kapısı'na gidecek olan araçlar kornalarıyla canlı kalkanların eylemine destek verdi. Yıldırım Ayhan için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı eylemde, canlı kalkanlar yaktıkları çakmak ve açtıkları telefonlarla alanı aydınlattı.

'YILDIRIM AYHAN'IN KATİLİ AKP'DİR'

BDP seçim otobüsünden BDP'liler adına Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan yaptığı konuşmada, sivil katliamların ve Yıldırım Ayhan'ın ölümünün AKP hükümetinin savaş politikasından kaynaklandığının altını çizdi. Ayhan'ın katilinin birinci dereceden hükümet olduğuna vurgu yapan Aktan, Meclis'in de sessiz kalarak katliama suç ortaklığı yaptığını kaydetti. Aktan, katliamlara karşı demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yarım saat süren yolu trafiğe kapatma eylemi bittikten sonra canlı kalkanlar tekrar aynı güzergâhtan beldede kurulan çadırlara yürüdü. Eylemin yapıldığı alana çok sayıda TOMA ve zırhlı araçlı polis kaydırıldı. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Otopsi raporu: Ayhan ateşli silahla öldürüldü

SONRAKİ HABER

Bürokrasinin yükü büro emekçilerinin sırtında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...