25 Ekim 2001 21:00

Afganistan köyleri kan gölü

Afganistan'ın batısındaki Herat kentine bağlı bir köye önceki gün Amerikan savaş uçaklarının bıraktığı 7 bombanın en az 20 sivilin ölümüne neden olduğu bildirildi.

Paylaş
Afganistan köyleri kan gölüAfganistan'ın batısındaki Herat kentine bağlı bir köye önceki gün Amerikan savaş uçaklarının bıraktığı 7 bombanın en az 20 sivilin ölümüne neden olduğu bildirildi. Bahtar ajansının Genel Müdürü Abdülhanan Hemat, AFP'ye yaptığı açıklamada, Herat'ın 10 km doğusundaki İshak Süleyman köyünde ölenlerin çoğunun cami cemaati olduğunu söyledi. Burada 25 evin de yıkıldığı bildirildi. Taliban'ın Pakistan'daki haber ajansı AIP de Kandahar'da da 1 sivilin öldüğünü, 8'inin de yaralandığını bildirdi. AIP'ye göre, Taliban yetkilileri, Kandahar'da ayrıca bir otobüsün bombalandığını ve tamamen tahrip olduğunu belirterek, çok sayıda kişinin öldüğünü belirttiler.

Misket bombalarıTaliban, Amerikan savaş uçaklarının önceki geceki son taarruzlarında cephe hattına misket bombaları attıklarını bildirdi. Taliban'ın resmi ajansı Bahtar'ın Genel Müdürü Abdülhanan Hemat, Kabil'in kuzeyindeki cephe hattının, özellikle Bagram ile kuzey cepheleri, stratejik Mezar-ı Şerif kenti yakınlarındaki Keshendeh ve Darae Suf'un bombalandığını belirtti. Misket bombaları, parça tesirli bombalar sınıfına giriyor.

'İKO gözlem yapsın'Taliban eğitim bakanı Molla Emir Han Muttaki, ABD Savunma Bakanlığı'nın "Taliban'ın, Afgan halkına yapılan gıda yardımına zehir katabileceği'' yolundaki iddialarını yalandı. Muttaki, "bunun, ABD'nin cesaretinin kırıldığını gösteren bir propaganda" olduğunu söyledi.Muttaki, ayrıca İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ), Amerikan bombardımanının verdiği zararı yerinde görmesi için Afganistan'a bir heyet göndermesi çağrısında bulundu.
ÖNCEKİ HABER

Bush halka yalan söylüyor

SONRAKİ HABER

Sömürgecilik yasası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa