29 Ağustos 2011 01:18

'Ayhan'ı keskin nişancı vurdu' iddiası

Askerin göğsünden vurduğu BDP'li Yıldırım Ayhan'ın ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Müdahale öncesi yüksek tepelere keskin nişancıların yerleştirildiğini belirten görgü tanığı Metin Adugit, olayda gerçek merminin kullanıldığını ve Ayhan yere yığıldığında bir keskin nişancın

'Ayhan'ı keskin nişancı vurdu' iddiası
Paylaş

'GERÇEK MERMİ KULLANILDI'

Olay sırasında vurulan Yıldırım Ayhan'a iki metre mesafede bulunan BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, askerlerin gerçek mermi kullandığını iddia etti. Adugit, iddiasını şu verilerle güçlendirdi: "Müdahale sırasında direk üzerimize ateş açıldı. Aysel Tuğluk da yanımızdaydı. Bir ara baktım gerçek mermiler ayağımızın önüne düştü. Ben o sırada arkadaşlara bağırarak, gerçek mermi kullandığını ve herkesin dikkatli olmasını istedim. Ancak olay üzerinde birkaç saniye geçtikten sonra yan tarafımda bulunan Yıldırım Ayhan'ın yere düştüğünü gördüm."

KESKİN NİŞANCI: BEN VURDUM

"O sırada hem panzerden hem de tepelerden asker ve polis ateş açıyordu" diyen Adugit, kimin vurduğunu görmediğini ancak o anda tanık olduğu şu dikkat çekici olayı aktardı: "Hepimizin gördüğü üst kısımlarında bulunan bir keskin nişancı ayağa kalkarak, 'Ben vurdum' demesi oldu. Hatta arkadaşları bile onu tebrik etti. Ayaktayken göğsüne elini vurup zaferini kutluyordu." Gördüklerini yanında bulunan milletvekilleri başta olmak üzere herkesin gördüğünü de dile getiren Adugit, direkt öldürmek amaçlı ateş açıldığını kaydetti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Barış çağrılarına kulak verin’

SONRAKİ HABER

Otopsi raporu: Ayhan ateşli silahla öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...