22 Ekim 2001 21:00

Ameliyat masasında skandal

2 Ekim'de ameliyat olması için aylar öncesinden gün verilen Sürmelican Canpolat, saatlerce ameliyathanede bekledi, sonra da ameliyat masasından apar topar indirildi.

Paylaş
Ameliyat masasında skandalSinan Sarısaltıkİzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir sağlık skandalı yaşandı. Sürmelican Canpolat adlı hasta 24 Mayıs 2001 tarihinde PTT Polikliniği'nce İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene sonucu Canpolat'a hemoroit teşhisi kondu ve ameliyat olması gerektiği bildirildi. 24 Eylül 2001 tarihinde tetkik yapılması, 2 Ekim 2001 tarihinde de ameliyat olması için tekrar hastaneye gelmesi gerektiği söylendi.Ancak, 2 Ekim'de hastaneye giden Sürmelican ve eşi Hıdır Canpolat'a "Geç kaldınız, yerimiz kalmadı" dendi. Bunun üzerine Hıdır Canpolat Baştabip Yardımcısı ile görüşerek eşinin hastaneye yatırılmasını sağladı.

Masadan kaldırıldı4 Ekim'de ameliyatın yapılacağı belirtilerek, gece aç bırakılan Sürmeli Canpolat'a gerekli ilaçlar da verilerek ameliyata hazırlandı. 4 Ekim sabahı saat 07.30'da da ameliyathaneye alındı. Hıdır Canpolat, o gün ameliyathane kapısında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Saat 12.45'te bir görevli tarafından çağrıldım. Ne olduğunu sorduğumda 'Eşiniz ameliyat masasına alınacak denilerek kıyefetini almam gerektiği' söylendi ve ben kıyafetini aldığımda onlar da eşimi ameliyat masasına aldılar. Ben dışarıda eşimin ameliyat edilip çıkarılmasını beklerken saat 13.45'te 'Seni başka gün ameliyat edeceğiz' diyerek eşimi ameliyat masasından kaldırıp ameliyat kıyefeti ile yalın ayak dışarı çıkardılar." Ameliyat masasından apar topar indirilen Sürmelican Canpolat, insanların arasından sedyesiz ve kıyafetini bile giyemeden 6 kat merdiven yürüyerek odasına çıkmak zorunda bırakıldı.Yapılan uygulamalarla şaşkına dönen Hıdır Canpolat, başhekime giderek hasataneye ve ilgililere güveninin kalmadığını söyledi ve eşinin hastaneden çıkarılmasını talep etti. Başhekim, gerekli soruşturmanın yapılması için Canpolat'tan konuyla ilgili bir dilekçe yazmasını istedi.

Rezalet devam ediyor!Yaşadıkları rezaleti bir dilekçe yazarak Baştabiplik makamına veren Hıdır Canpolat'ın yaşadığı sorunlar burada da sürdü. "Dilekçem Baştabip Yardımcısı tarafından 2. Genel Cerrahi Servis Şefliği ile Hastane Müdürlüğü'ne gereği yapılmak üzere sevk edildi. Dilekçeyi ilgili makamlara götürdüğümde kabul edilmeyerek ilgisiz kalındı. Saat 17.00 civarında mesainin bittiği bu saatte işlem yapılamayacağı' gerekçesiyle taburcu işlemleri yapılmadan eşim saat 17.30'da 2. Genel Cerrahi Servisi'nde görevli isimlerini bilmediğim iki erkek doktor tarafından 'Senin gibi hasta istemiyoruz' denilerek kapı dışarı edildi" diyen Hıdır Canpolat, başından geçen sağlık skandalının sonuna kadar peşinde olacağını söyledi.

'Peşini bırakmayacağım'Hıdır Canpolat, yetkiler hakkında Memur Suçları Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı'na da dilekçe yazarak yaşadıklarını aktardı. Çeşitli basın kuruluşlarına da giderek sorunlarını anlatan Canpolat, yaşadıklarına medyanın duyarsız kaldığını hatta bir TV kanalının, "Biz eşinizin ameliyat yapılmasını sağlarız" dediğini aktardı. "Amacım hastanede yaşanan sağlık sorunlarının gözler önüne getirilmesidir. Eşimin ameliyatını yaptıracak maddi gücümüz var. Hem 'Vardiyalı sistemle insanlara daha iyi sağlık hizmeti veriyoruz' diyorlar, hem de insanları kurbanlık koyun gibi aldıkları ameliyat masasından, ameliyat yapmadan apar topar indiriyorlar " diyen Hıdır Canpolat'ın eşi Sürmelican Canpolat, şimdi Alsancak Devlet Hastanesi'nde ilaç tedavisi görüyor. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


DGM'den çeteye takipsizlikİstanbul 6 No'lu DGM, işadamı Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 29 sanık hakkında "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan açılan davaya da takipsizlik kararı verdi. Mahkeme sanıkların "Kaçakçılık yapmak" suçundan yargılanmaları için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. DGM daha öncede Sümerbank, Bankekspres ve Beyaz Enerji Davaları ile ilgili olarak görevsizlik kararı vermişti.Yurtbank davasıyla ilgili olarak istenen görevsizlik kararı ise heyet değişikliği nedeniyle bir sonraki celseye kalmıştı. İşadamı Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 29 sanığın, "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan yargılanmasına İstanbul DGM'de başlandı. İstanbul 6 No'lu DGM'deki dün görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu Muhammet Ciğer ve Şükrü Esat Erkuş ile diğer tutuksuz sanıklardan Hatip Dikmen, Şükrü Şankaya, Şenol Şankaya, Mustafa Çağlar, Necmi Yeşilova, Mustafa İlker Yeğin, Erman Yerdelen, Nusret Yılmaz, Semih Vardarbaş, Naci Ayhan, Engin Özpınar, Erol Bilenser, Mehmet Ali İnan, Osman Kilciler, Ahmet Şekercigiller, İsmail Topuzel, Ahmet Gürmeriç, Hayri Güleç, Zekeriya Öztürk, İsmail Hakkı Helvacı, Macit Safi, Zeki Tınaztepe, Şerafettin Güzel ve Rıdvan Erinç katıldı. DGM Cumhuriyet Savcısı Ali Cengiz Hacıosmanoğlu, soruşturmanın "Teşekkül halinde kaçakçılık yapmak" suçundan yürütüldüğünü belirterek, suçun Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun kapsamına girdiği gerekçesiyle dosyanın, "Görevsizlik kararı" verilerek Bakırköy Ağır Ceza'ya gönderilmesini istedi. Heyet, Savcı'nın istemini yerinde bularak dosya hakkında "Görevsizlik kararı" verdi. Heyet, tüm sanıkların "Kaçakçılık yapmak" suçundan yargılanabilmeleri için dosyanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırarak, davayı bitirdi.
ÖNCEKİ HABER

Fatura halklara çıkıyor

SONRAKİ HABER

Sanki hiç yokmuş gibi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...