22 Ekim 2001 21:00

Fatura halklara çıkıyor

İngiliz İktisatçılar, Afganistan'a saldırının, her İngiliz'e en az 200 sterline mal olacağını belirtiyor. İngiltere'de 11 Eylül saldırısından bu yana, 36 bin işçi işini kaybetti.

Paylaş
Fatura halklara çıkıyorThe Observer gazetesinde yayınlanan bir habere göre, savaşın yükünü emekçiler çekiyor. Haberde sadece bombalanan ülkenin halkının değil, bombalayan ülkenin emekçilerinin de zarar gördüğü belirtildi. İktisatçılar, Afganistan'a saldırının, her İngiliz'e en az 200 sterline mal olacağını söylüyorlar.Afganistan'a yapılan saldırının, son yıllarda yapılan savaşlardan daha pahalıya malolduğu belirtiliyor. Irak, Arjantin ve Kosova savaşlarından daha fazla maliyeti olan bu son savaşın giderleri de halktan toplanmaya çalışılacak. Savaşın İngiltere'ye maliyetinin 8 milyar sterlin olacağını açıklandı. Ayrıca 1 milyar sterlinlik kayıp da turizmde yaşandı. İngiltere'yi ziyaret eden yabancıların sayısında yüzde 50 düşüş olduğu belirtiliyor.

100 bin işçi atılacakYapılan açıklamalara göre, İngitere'de yıl sonuna kadar 100 bin işçi atılacak. 11 Eylül saldırısından bu yana ise 36 bin işçinin işini kaybettiği kaydedildi. Turizm alanlarında çalışan 75 bin işçinin de işi tehlikeye binecek. Bütçede 8 milyar sterlinlik bir açık görüleceği belirtilen İngiltere'de, bu açığın yine halkın sırtına yükleneceği belirtiliyor. Güvenlik alanlarında yapılan yeni ek harcamalarla birlikte, bu paranın vergilere getirilecek zamlarla sağlanması planlanıyor. ABD'ye yapılan saldırının hemen ardından 1500 yeni polis görevlendiren İngiltere, polise 10 milyon sterlin de ek bütçe ayırdı. Bu harcamaların, belediye vergilerine yapılacak zamlarla, çalışan kesimlerden sağlanacağı duyurulmuştu. 11 Eylül'den ve savaşın başlamasından sonra işinden olan emekçilerin yanı sıra, işini kaybetmeyen işçilere de vergi yükü bindiriliyor.
ÖNCEKİ HABER

Emek Platformu hareketlenecek

SONRAKİ HABER

Ameliyat masasında skandal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...