22 Ekim 2001 21:00

Arafat FHKC'yi yasadışı ilan etti

Filistin Yönetimi, İsrail Turizm Bakanı Revaham Zeevi'yi hedef alan suikast eylemi üstlenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) silahlı kanadı "Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayı" adlı grubu yasadışı ilan etti.

Paylaş
Arafat FHKC'yi yasadışı ilan ettiFilistin Yönetimi, İsrail Turizm Bakanı Revaham Zeevi'yi hedef alan suikast eylemi üstlenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) silahlı kanadı "Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayı" adlı grubu yasadışı ilan etti. Filistin Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi adına yayınlanan bildiride "Şehit Ebu Ali Mustafa adına hareket eden tüm gruplar yasadışı ilan edilmiştir. Bu gruplar, yaptıkları eylemlerle halkımızın çıkarlarına zarar vermekte ve İsrail'e, halkımıza uyguladığı baskıyı daha da güçlendirme ve mülteci kamplarımıza, köylerimize ve kentlerimize karşı saldırgan planlarını uygulama fırsatı vermektedir" denildi.

'Arkadan bıçakladınız'Filistin Yönetimi'nin aldığı FHKC karşıtı karar, FHKC'lilerin ve Hamas örgütü'nun de sert tepkisine neden oldu. Hamas liderleri, 'ulusal birliğin hayati önem taşıdığı bir zamanda yönetimin halkı arkasından bıçakladığını' bildirdi. Daha önce 20 FHKC üyesini tutuklayan Filistin Yönetimi Zeevi'ye suikast düzenleyen militanların İsrail'e verilmesine ise karşı çıkmıştı.İsrail Savunma Bakanı Ben Eliezer ise yasadışı ilan etme kararının kendileri için bir anlam taşımayacağını ifade etti. FHKC, Zeevi suikastini, liderlerinden Ebu Ali Mustafa'nın ağustos ayında öldürülmesinin intikamını almak için gerçekleştirdiklerini bildirmişti. Bu olay üzerine, FHKC'nin silahlı kanadı 'Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayı" adını almıştı.

Ölü sayısı artıyorFilistin halkına düşmanlığıyla tanınan sağcı bakan Zeevi'nin öldüğü suikast eyleminin ardından Filistin topraklarına tanklar eşliğinde giren İsrail ordusu cuma gününden bu yana Ramallah, Cenin, Beytüllahim, Tulkarem, Kalkilya ve Beit Jala kentlerine saldırılarda bulundu. Bu süre içinde tanklı birliklere karşı koymaya çalışan 20'yi aşkın Filistinli katledildi. Önceki gün de biri Beytüllahim'de, biri de Cenin yakınlarında olmak üzere iki Filistinli daha öldürüldü. İsrail ordusunun önceki akşam Ramallah'ta, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın muhafız birliği "Güç 17"ye ait bir binayı yıktığı bildirildi. Filistinli görgü tanıkları, yıkılan binanın birkaç gün önce boşaltılmış olduğunu belirttiler.İsrail Savunma Bakanı Ben Eliezer, işgallerin "Yaser Arafat İsrail'e saldırı düzenleyenleri engelleyene kadar" süreceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Afganistan işgaline doğru

SONRAKİ HABER

Çiftçiye bütçe kazığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...