21 Ekim 2001 21:00

Lastikte planlı saldırı

Savaş ve kriz lastik işçisini vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Pirelli'de 42 işçinin işten atılmasından sonra Brissa'da da 150 işçinin işten çıkarılacağı belirtiliyor.

Paylaş
Lastikte planlı saldırıNazım FıratSavaş ve kriz ortamını kullanan lastik patronları planlı bir şekilde işçileri kapı önüne koymaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Pirelli'de 42 işçinin işten atılmasından sonra Brissa'da da 150 işçinin işten çıkarılacağı belirtiliyor. Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Brissa İşyeri Baştemsilcisi Selahattin Sayar, patronun geçtiğimiz çarşamba günü sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerini çağırarak ekonomik krizden dolayı 150 işçiyi işten çıkaracağını söylediğini belirtti. Sendika olarak hiçbir işçinin işten atılmaması için alternatifler sunacaklarını ifade eden Sayar, bugün patronla yine bir araya geleceklerini ve sorunu çözmeye çalışacaklarını kaydetti.

Gücümüz ezerEkonomik krizden kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlatan Sayar, istendiği takdirde haftasonları da çalışmayacaklarını dile getirdi. Buna rağmen patronun işten atma dayatması sürerse ekonomik kriz gerekçesinin samimi olmayacağına dikkat çeken Sayar, hükümetin bu gidişata el koyması gerektiğini söyledi. Lastik işkolunda işten atmaların planlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Sayar, "Lastik sektöründe aynı anda düğmeye basarlarsa lastik işçisinin gücü altında ezilirler. Bunu biliyorlar. Mahkemeleri arkalarına alıp kışladaki askeri fabrikaya sokuyorlar. Bunu planlı yaptıkları ortada. Üç fabrikada aynı anda yapamadılar. Ama şimdi işçiyi sindirmek için sırayla yapıyorlar" dedi. 775 işçinin çalıştığı Brissa'da bugün yapılacak görüşme sırasında işçilerin aileleri de kapı önünde toplanarak eşlerine destek verecekler.
ÖNCEKİ HABER

'Küreselleşme tüm iddialarını yitirdi'

SONRAKİ HABER

Ustanın bitmeyen firarı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...