19 Ekim 2001 21:00

Savaş karşıtlarının etkinlikleri

Afganistan'daki saldırıların her gün can almaya devam ettiği günlerde savaş karşıtı platformlar ve eylemleri yaygınlaşıyor.

Paylaş
Savaş karşıtlarının etkinlikleriAfganistan'daki saldırıların her gün can almaya devam ettiği günlerde savaş karşıtı platformlar ve eylemleri yaygınlaşıyor. Diyarbakır'daki çeşitli kitle örgütü temsilcisi 100'ü aşkın kişi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın açıklamasında Türkiye'nin yeni bir savaşın başlatıcısı olmamasını istedi. Barış Çağrısı Çalışma Grubu adına konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Mustafa Özer, "Şimdi barıştan yana olmanın ve barış için dayanışmanın tam zamanı" dedi. Çorum'da savaş karşıtı platform tarafından savaş karşıtı imza kampanyası başlatıldı. Saat Kulesi yanındaki havuzlu park önünde dün başlatılan kampanyaya halkın değişik kesimlerinden çok sayıda kişi imzalarıyla destek verdi. İmza kampanyası devam ediyor.Elazığ'da EMEP, HADEP, ÖDP ve İHD'nin oluşturduğu Savaş Karşıtı Platform etkinliklerine, imza stantlarının, panel ve mitingle devam edeceğini açıkladı. Platform üyeleri, geçtiğimiz pazar günü yaptıkları basın açıklamasını yasadışı gösteren Kanal 23'e tekzip yazısı gönderdi. Tunceli Sendikalar Platformu da tertip komitesi oluşturarak, 24 Ekim'de "Barış, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi" düzenlemek için valiliğe başvuruda bulundu.

Mitinge çağrıMersin Savaş Karşıtı Platform, yaptığı açıklamada herkesi işsizlik, yoksulluk ve savaşa karşı iş, ekmek, barış ve özgürlük için yapılacak mitinge çağırdı. Açıklamada, pazar günü saat 11.00'de İstasyon alanından yürüyüşün başlayacağı ve ardından da miting yapılacağı belirtildi. EMEP Balıkesir İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 bin imzanın toplandığı "Savaşa Hayır" imza kampanyasının ildeki kitle örgütleri ve siyasi partileri kapsayan yeni bir kampanya ile devam ediyor.Bolu'da ise KESK'e bağlı sendikalar Eğitim-Sen'de düzenledikleri basın açıklamasında, sömürgecilik ve emperyalizimin yeryüzünden yok olacağı bir mücadelenin başlatılması çağrısında bulunuldu. Yazılı bir açıklama yapan Eskişehir-Bilecik Tabip Odası da yapılan tüm savaş karşıtı eylemleri desteklediğini duyurdu.
ÖNCEKİ HABER

Bergamalılar'a ajan iftirası

SONRAKİ HABER

Meral çıkış yolu arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...