28 Ağustos 2011 12:19

Onlar için insan hayatı çok ucuz

Cezaevlerinde hasta tutukluların feryadı dinmiyor. Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK’li hasta tutuklu Adem Amaç, tedavisi yapılmayarak ölüme terk edildiğini kaydetti.Hasta tutuklu Amaç, yaşadığı sorunlara ilişkin şunları kaydetti: “Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaldığ

Onlar için insan hayatı çok ucuz
Paylaş
Hamdullah Keser

Cezaevlerinde hasta tutukluların feryadı dinmiyor. Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK’li hasta tutuklu Adem Amaç, tedavisi yapılmayarak ölüme terk edildiğini kaydetti.

Hasta tutuklu Amaç, yaşadığı sorunlara ilişkin şunları kaydetti: “Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaldığım 3 aylık süre içinde sürekli ayaklarım ranzaya zincirli bir şekilde tutuldum. O süre zarfında kurşunla iç organlarım parçalandığından dolayı karın kaslarımdan geçirdiğim 6 ameliyata rağmen iyileşmeden cezaevine gönderildim. Devam eden yargılanmam kısa sürede bitirilerek, müebbet hapis cezasına çarptırıldım. Sürgün olarak gönderildiğim Adana’da ise tedavi taleplerime cezaevi idaresi ve hastane yetkilileri ilk ameliyatı nerede olduysan tedavinin de orada sürdürülmesi gerekir diyorlardı. Hastanenin bu yönlü verdiği rapora rağmen dilekçeyle başvurduğum cezaevi ve Adalet Bakanlığı yetkilileri Diyarbıkar’a sevkimi yapmayarak, Adana’da ameliyat olmama ve yaralarımın enfeksiyon kapmasına neden olarak beni ölüme terk ettiler. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olduğunu da bu ilgisiz yaklaşım sayesinde öğrenmiş oldum. İş milliyetçi duygulara gelince herkes hain ve teröristtir mantığıyla yaklaşım sergileyerek, psikolojik baskı, ilgisizlik ve adeta ölüme terk etme oyununa dönüşmüştür. İnsan hakları savunucularını, hukukçuları ve sağlıkçıları bu duruma tepkisiz kalmayarak, duyarlı olmasını bekliyorum.”

İHD’DEN AMAÇ İÇİN ÇAĞRI

Konuya ilişkin bilgi veren İHD Adana Şube Başkanı Aydın Sincar, Adalet Bakanlığı, cezaevi yetkilileri, sağlık personeli, Cumhurbaşkanlığı ile Adli Tıp Kurumları’nın tutuklulara yaklaşımlarının ikiyüzlü ve taraflı olduğunu kaydetti. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp Kurumu bir tutukluyu daha ölüme gönderiyor

SONRAKİ HABER

Bayram gelmiş neyime

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...