18 Ekim 2001 21:00

Ölüm orucunda 41. ölüm

Sağlık durumunun iyice bozulması nedeniyle bir süre önce Kandıra F Tipi Cezaevi'nden İzmit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 1971 doğumlu Ali Ekber Barış, ölüm orucunun 170. gününde yaşamını yitirdi.

Paylaş
Ölüm orucunda 41. ölümAli Ekber Barış, ölüm orucunun 170. gününde kaldırıldığı İzmit Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ölüm oruçlarında hayatını yitirenlerin sayısı 41'e ulaştı.Tutuklu bulunduğu Gebze Özel Tip Cezaevi'nin onarıma alındığı gerekçesiyle Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledilen 30 yaşındaki Ali Ekber Barış, 15 gündür İzmit Devlet Hastanesi'nde, yatıyordu. Eyleminin 170. gününde hayatını kaybeden Komünist Parti İnşa Örgütü (KP-İÖ) davası tutuklusu Barış'ın cenazesi, yapılacak otopsi sonrası ailesi tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere memleketi Tunceli'ye götürülecek. 1971 Tunceli doğumlu olan Barış evli ve bir çocuk babasıydı. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


TMMOB'dan küreselleşmeye karşı
    etkinliklerTMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Mimarlık ve Mühendislik Haftası etkinlikleri kapsamında küreselleşmeyi tartışacak. Hafta boyunca liselerde mühendislik ve mimarlık konusunda söyleşiler yapacak olan oda, yarın Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nde "Sanayi kongresi 2001'e Doğru" başlığı altında iki panel gerçekleştirecek.Saat 10.30'da yapılacak ilk panel, gazetemiz yazarı Aydın Çubukçu'nun da katılacağı "Yeni Dünya Düzeni ve Küreselleşme" adını taşıyor. Yavuz Bayülken'in yöneteceği panele, Çubukçu'nun yanı sıra Doç. Dr. Emin Gürses, Doç. Dr. Hayri Kozanoğlu ve Prof Dr. İ. Reşat Özkan katılıyor. Saat 15.00'da düzenlenecek ikinci panelde bu kez "Küreselleşme ve Sanayi" konusu tartışılacak. Emin Koramaz'ın yöneteceği bu panelin konuşmacıları ise; Doç. Dr. Fuat Ercan, Yard. Doç. Dr. Aziz Konukman, Kemal Özden ve Prof. Dr. İşaya Üşür'den oluşuyor.
ÖNCEKİ HABER

Savaşa destek geri çekilsin

SONRAKİ HABER

Birileri yapmak zorunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...