17 Ekim 2001 21:00

AKP de korkuyor

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum kararını değerlendirirken, "Devletin en temel kurumları arasında açık açık bir güven bunalımı olduğunu sağır sultanlar bile duydu" dedi.

Paylaş
AKP de korkuyorAKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum kararını değerlendirirken, "Devletin en temel kurumları arasında açık açık bir güven bunalımı olduğunu sağır sultanlar bile duydu" dedi. Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında, Cumhurbaşkanı'nın referandum kararını değerlendirdi. Ortaya çıkan durumun, gerek uluslararası gerekse ülke içinde "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında giderilmesi güç bir güven bunalımı" olarak ele alındığını kaydeden Erdoğan, bu duruma gelinmesinde birçok hatalı davranış sergilendiğini savundu. Meclis çoğunluğunun, referanduma götürülen maddeyi düzenlerken çok hassas davranmadığını belirten Erdoğan, "Ortaya çıkan bu durum, siyaset kurumu ile halk arasında biraz daha mesafe ortaya çıkmasına yol açmıştır ki, bu hiç de hayırlı bir gelişme değil" diye konuştu. Erdoğan, referandum kararının ülke şartlarında olumlu sonuçlar doğurmayacağını savundu. Referandum kararının polemik konusu yapılmamasını isteyen Erdoğan, ülkenin daha büyük sıkıntıları göğüsleyeceğini, sonucu belli olan bir referandum için 50 trilyon lira harcanacağını, bunun da ekonomik durumu daha da kötüleştireceğini ileri sürdü.

Mecburen evetErdoğan, kimi muhalefet partilerinin ortaya çıkan referandum kararını fırsat bilerek, "referandum ile eşzamanlı erken seçim" isteklerine değinerek, "Biz bu görüşe karşıyız" dedi. Erdoğan, referandum ile eşzamanlı bir erken seçim kararının siyasi ahlak açısından uygun olmadığını savunarak, "Muhalefet partilerinin bu yaklaşımı, Cumhurbaşkanı'nın tavrını siyasi polemik konusu yapmaya fazlasıyla müsaittir. Bu tavır yanlıştır. Referandum kararı, hiçbir şekilde siyasi polemik konusu yapılmamalı" görüşünü ifade etti. Örgütlenmesini tamamlamadığı için erken seçime sıcak yaklaşmayan, ancak bunu da ifade etmekten çekindiği için 'mecburen evet' diyen Erdoğan, "Gelin erken seçim kararını başlı başına alın ama bu referandumla eşzamanlı olmasın . Eğer bu hükümet kendine güveniyorsa derhal erken seçim kararı almalı, yoksa millete daha fazla eziyet etmekten vazgeçmeli ve istifa etmeli" dedi.
ÖNCEKİ HABER

ABD'nin garantili politikası

SONRAKİ HABER

Telekom işçisinden savaşa protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...