15 Ekim 2001 21:00

Yasağa rağmen savaşa hayır

Ankara'da Emeğin Partisi, Halkevleri Ankara Şubesi, TÜMTİS Ankara Şubesi ve İHD Ankara Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde savaşın bir an önce durdurulmasını istendi.

Paylaş
Yasağa rağmen savaşa hayırABD emperyalizminin, Afgan halkına yönelik vahşi saldırısı, Türkiye'nin bu haksız savaşta taraf olması ve Ankara Valiliği'nin savaş karşıtı eylemlere karşı takındığı yasakçı tutum dün Ankara'da bir kez daha protesto edildi.Emeğin Partisi, Halkevleri Ankara Şubeleri, TÜMTİS Ankara Şubesi ve İHD Ankara Şubesi üyeleri dün öğle saatlerinde Sakarya caddesinde bir araya gelerek, "Savaşa hayır, yaşasın halkların kardeşliği", "NATO'dan çıkılsın, üsler kapatılsın" , "Savaşa değil, eğitime bütçe", "Terörist ABD Ortadoğu'dan defol" sloganlarıyla emperyalistlerin kirli oyunlarına Türkiye'nin alet olmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiler. EMEP'liler eyleme, "Amerika'nın dünyayı kana bulamasına izin vermeyelim, savaşa hayır" pankartı arkasında yürüyerek geldiler. Çevrede bulunanların yoğun ilgi gösterdiği eyleme aralarında bazı sendika ve kitle örgütlerinin de yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 400 kişi katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan EMEP Ankara İl Başkanı İbrahim Akkaya, başta Ortadoğu olmak üzere ABD ve diğer emperyalist ülkelerin dünyayı terörün arenasına çevirmelerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.Akkaya, "Sınırlı nükleer silahların kullanılmasının söz konusu edildiği, şiddetin, şantaj ve tehdidin, gerilim siyasetinin faturası başta Afgan halkı olmak üzere sömürü ve baskı altında tutulan halklara kesilemez" dedi. Yıllarca Türkiye'de savaşı ağır bir biçimde yaşayanların emperyalist savaşa da karşı çıkması gerektiğini söyleyen Akkaya, bu çevrelerin bir an önce suskunluklarından kurtulmalarını istedi. Yapılan açıklamaların ve hazırlıkların savaşın Afganistan'la sınırlı olmadığını gösterdiğini vurgulayan Akkaya, savaşın emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda dünyaya yeni bir biçim verilerek zenginliklerinin paylaşılması ve bölgenin işgaline yönelik olarak süreceğini kaydetti.

'Bataklığa sürüklüyorlar'Akkaya, Türkiye'de savaş çığırtkanlığı yaparak "bir koyup üç alacaklarını zannedenleri" uyardığını söyleyerek, "Ülkemizi geri dönüşü olmayan bataklığa sürüklüyorsunuz. ABD'nin çıkarları için IMF ve Dünya Bankası'ndan birkaç milyar dolar almak için gencecik insanların cephede ölmesi kabul edilemez" diye konuştu. Akkaya savaşın kazanılmış tüm demokratik hakların da elden gitmesi demek olduğuna dikkat çekerek, insanlık suçuna ortak olmayacaklarını ilan etti. Akkaya, emperyalist işgal birliklerinin Afganistan'ı terk etmesini, emperyalistlerle yapılan tüm anlaşmaların iptalini, üslerin kapatılmasını, NATO'dan çıkılmasını ve Hükümet'e asker gönderme yetkisi veren tezkerenin geri alınmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Barolardan onurlu tavır

SONRAKİ HABER

Pakistan'da genel grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...