14 Ekim 2001 21:00

Emperyalizme karşı

   mücadele yükseltilmeli

Paylaş
Emperyalizme karşı mücadele yükseltilmeliEmeğin Partisi (EMEP) Diyarbakır İl Örgütü "Emperyalizm, Savaş ve Politik Tutum" konulu panel düzenledi. Panele gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan ve Emeğin Partisi GYK üyesi Ender İmrek katıldı.

Yağma düzeniYaklaşık 70 kişinin izlediği panelde Amerika'nın 90'ların başından itibaren "yeni dünya düzeni" diyerek, barış, demokrasi ve özgürlük vaat ettiğini söyleyen İhsan Çaralan, bunun nasıl bir kandırmaca olduğunun 11 Eylül saldırısıyla birlikte ortaya çıktığını belirtti. Çaralan, ikiz kulelere yapılan saldırının dünya halkları üzerinde bir baskı unsuru yaratmak ve ve bunu hayata geçirmek için kullanıldığını söyledi. ABD'nin kendisinin yaratmış olduğu Usame Bin Ladin ve Taliban'ı şimdi "terörist" göstermesinin gerçeği ifade etmediğini söyleyen Çaralan, emperyalizmin başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın her yerinde yeraltı ve yerüstü zenginliklerine göz diktiğini vurguladı. Çaralan, halklara düşen görevin emperyalist güç odaklarına karşı mücadele etmek olduğunu belirtti.

Türkiye'nin durumuOlayın Türkiye üzerindeki etkilerine değinen Ender İmrek ise, Türkiye'nin Amerika'nın yanında yer alarak aslında işçi ve emekçilere karşı da bir tutum aldığını vurguladı. İmrek, Kürt emekçilerinin emperyalist güç odaklarının planları karşısında uyanık olması gerektiğini ve bu gerici güçlerin çıkarlarına karşı mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

'Savaşı ancak

SONRAKİ HABER

"ABD'ye verilen sözler açıklansın"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...