14 Ekim 2001 21:00

Öngören unutulmadı

İletişim fakültelerinde uzun yıllar hocalık yapan, gazeteci-yazar-senarist Mahmut Tali Öngören ölümünün ikinci yıldönümünde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Paylaş
Öngören unutulmadıİletişim fakültelerinde uzun yıllar hocalık yapan, gazeteci-yazar-senarist Mahmut Tali Öngören ölümünün ikinci yıldönümünde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Sergi açıldıÖngören'in yaşamını ve çalışmalarının anlatıldığı resim sergisinin açıldığı etkinlikte, fakülte öğrencileri tarafından çekilen kısa metrajlı filmler ve belgeseller gösterildi. Etkinlikte söz alan Ozan Açıktan, Öngören ile Ankara Film Festivali çalışmalarında tanıştıklarını söyleyerek, hocasıyla ilgili anılarını anlattı. Kitle İletişim Vakfı Başkanı Ömer Tuncer de, Öngören'in Ankara Film Festivali'nin ve vakfın kurucusu olduğunu belirterek, "O bir aydınlanmacıydı ve demokrasiye gönülden inanıyor, öyle de yaşıyordu. Demokrat gibi yaşamayı festival çalışmalarında ondan öğrendim. Karşımızda bir patron yoktu. Onunla çalışan insanlar bir birleriyle yarışmak yerine, birlikte çalışarak başarıyorlardı." dedi. Öngören'in hümanist bir insan olduğunu dile getiren Tuncer, bir çok yönetmene de katkısı olduğunu ifade etti. Tuncer, Ankara Filim Festivali'nin Öngören'in başlattığı gibi hiçbir özelliğinden ödün vermeden devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti. Öngören'in arkadaşı, emekli gazeteci Selçuk Altan ise Öngören'in hep veren olduğunu dile getirerek, Altan, Mahmut Tali Öngören'in severek yaptığı işlerin hep engellendiğini belirti.

Hep umutluyduAltan, Öngören'in 12 Mart döneminde, "Türkiye'nin Kalbi Ankara" adlı belgeseli gösterdikten sonra TRT Genel Müdürü tarafından işten atıldığını kaydederek, "O, işsiz kaldığı zanamlarda bile hep umutluydu" dedi. Anma etkinliği Mahmut Tali Öngören anısına "Rıbat" adlı belgesel gösterilmesiyle sona erdi. (Evrensel)
ÖNCEKİ HABER

İtalya'da

SONRAKİ HABER

'Savaşı ancak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...