28 Ağustos 2011 12:00

‘Kampta çalışmak bile zevkli’

HEPSİ gönüllü çalışıyor. Hem de sabah 09.00’dan gece 02.00-03.00’a kadar. Ama hepsinin de söyledikleri aynı: “Zor ama biz bu işi severek yapıyoruz.”Onlar İzmir Selçuk’ta gerçekleşen Gençlik Kampının gönüllü emekçileri. Gençler kampta panellere, atölyelere katılırken

‘Kampta çalışmak bile zevkli’
Paylaş
Asena Akarsu

Onlar İzmir Selçuk’ta gerçekleşen Gençlik Kampının gönüllü emekçileri. Gençler kampta panellere, atölyelere katılırken gönüllü emekçilerin kimisi gözleme, kimisi döner yapıyor; kimisi ise kantinde duruyor. Ülkenin farklı farklı yerlerinden gelmişler. Amaçları ise aynı: İşçilerin, emekçilerin sesi ve kulağı olan Hayat Televizyonu ve Gazetemiz Evrensel’e bir nebze de olsa katkı sağlamak.

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

8 gün boyunca birlikte üretip birlikte paylaşan bin 500’den fazla genç, başka bir yaşamın mümkün olduğunu gösterirken, kampta çalışan emekçi abileri ve ablaları ise dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyorlar.

Dönercide çalışan Cevat Aktaş demiryolu işçisi. Kampa İzmir’den katılmış. Cevat Abi kamp hazırlıklarına erken başlayanlardan. İzmir’den olması nedeniyle hafta sonları izinlerini kamp alanını düzenlemek ve hazırlamak için kullanmış. Kampın geçmiş yıllara oranla daha iyi olduğunu belirten Aktaş liseli gençlerin fazla olduğunu bunun ise geleceğe daha bir umutla bakmasını sağladığını belirtiyor. Bireysellik yerine birlikte yaşam kültürü yaratmaya çalışan kampın etkili olduğunu belirten Aktaş herkesin görevini bildiğini ve yerine getirdiğini söylüyor.

Kantinde çalışan Mustafa Aday emekli. Kampa ise Denizli’den gelmiş. 1998 yılında düzenlenen Bergama Kampına da katılan Aday, gençlerin birlikte üretip, birlikte tüketmeyi bilmeleri ve buna göre davranmalarının çok güzel olduğunu belirtiyor. Gençlik kamplarının bir gelenek haline geldiğini belirten Aday, insanların burada Sosyalizm fikrini yaşayarak öğrendiğini aktarıyor.

Zehra Başkaya Ungan ise gözleme standında çalışıyor. Belki de en çok çalışanlardan birisi o. Kampa Didim’den gelen Başkaya Ungan, hiçbir çıkar gözetmeden çalışmalarını yaşama bakış açıları olarak yorumluyor.

“Paylaşmadan yaşanmaz. Bizler de paylaşıyoruz ve bunu zevkle yapıyoruz” diyen Başkaya Ungan, kampın gençleri nasıl değiştirdiğini ise kendi kızı üzerinden anlatıyor. Kızının kampa ilk kez 14 yaşında gittiğini belirten Başkaya Ungan, kızının ilk kamptan hemen sonra paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrendiğini belirtiyor. Daha sonra kızının 4 kampa daha katıldığını aktarıyor ve hayata bakış açısının, düşüncelerinin değiştiğini belirtiyor.

Başkaya Ungan gönüllü olarak çalışmaları ile ilgili ise şunları söylüyor; “Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu her zaman işçi ve emekçilerin yanında olmuştur. Bizde emekten yanayız bu yüzden burada gönüllü olarak çalışıyoruz ve destekliyoruz” (Selçuk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irene kasırgası can alıyor

SONRAKİ HABER

Ayak Takımı Aliağa’da efeleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...