12 Ekim 2001 21:00

Mitingler yasaklandı

'Savaşa hayır' mitingleri Ankara ve Adana'dan sonra İstanbul ve İzmir'de de yasaklandı. İzmir Savaş Karşıtı Platform, bugün yapılacak basın açıklamasına kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Paylaş
Mitingler yasaklandıAnkara ve Adana'dan sonra, dün de İstanbul ve İzmir'de yapılmak istenen "Savaşa Hayır Mitingi" yasaklandı. Kitlesel basın açıklamaları ile yasaklama ve savaş protesto edilecek. EMEP, ÖDP ve SİP İstanbul İl Örgütleri'nin ortaklaşa yapacağı "Savaş değil, İş, ekmek, eşitlik ve özgürlük" mitingi yasaklandı. Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda, 14 Ekim Pazar günü saat 12:00'de yapılması planlanan mitingi dün akşam iptal ettiğini açıklayan İstanbul Valiliği, mitingin yasaklanmasına her hangi bir gerekçe göstermedi.Mitingin yasaklanmasını gazetemize değerlendiren Miting Tertip Komitesi Başkanı EMEP İstanbul İl Sekreteri Cevriye Aydın yasaklama kararına karşı pazartesi günü yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine başvuracaklarını söyledi. Aydın, "Savaşa karşı olan bütün kesimleri mitingimize dave etmiştik. Böylesi bir girişimi engelleyenler savaşa hizmet zihniyeti taşımaktadırlar" dedi.

Daha kitleselİzmir'de İzmir Valiliği'nin kararının ardından dün Enerji Yapı-Yol Sen İzmir Şubesi'nde bir araya gelip basın toplantısı düzenleyen Savaş Karşıtı Platform üyesi kurum temsilcileri, toplumun ezici çoğunluğunun savaşa karşı olduğu bir noktada, siyasi iktidarın savaş karşıtı tepkileri engellemesini protesto etti. Bugün saat 13.00'te Konak Sümerbank önünde yapılacak olan basın açıklamasına kitlesel bir şekilde katılma çağrısı yapan platform adına basın açıklamasını okuyan ÖDP İzmir İl Başkanı Haluk Tekeli, "İzmir Savaş Karşıtı Platform'u oluşturan kurum temsilcileri olarak; savaşa karşı tepkilerimizi daha da yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz" dedi.EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci ise, yasağa karşı savaşa karşı oluşturulan platformları daha da genişleterek yanıt verilmesi gerektiğini söyledi. SİP İl Başkanı Levent İncedere, hükümete "Tüm savaş karşıtlarını kurşuna dizerek seslerini susturun. Böylece önünüzde engel kalmaz" diye seslendi. Öte yandan, Ankara Valiliği'nin, "Savaş değil, iş, ekmek, eşitlik ve özgürlük" mitingini yasaklayan kararına karşı Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuru kabul edilmedi.
ÖNCEKİ HABER

Halkı uyutma çabası

SONRAKİ HABER

Halkla ilgilensinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...