11 Ekim 2001 21:00

Esti gürledi Meral!

Hükümetin artık açıkca dile getirmeye başladığı kıdem tazminatları ve ikramiyelerin gasp edilmesiyle resen emeklilik dayatmasına Türk-İş Başkanı'ndan sözlü tepki geldi!

Paylaş
Esti gürledi Meral!IMF'nin Türkiye'ye önerdiği reçetelerde sıkça geçen ve hükümetin kriz ve savaş gerekçeleriyle uygulamaya koymaya hazırlandığı yeni hak gasplarına Türk-İş Başkanı Bayram Meral tepki gösterdi. Kamuda çalışan işçilerin kıdem tazminatları ve ikramiyelerinin gaspıyla memurların ve işçilerin resen emekliliğe zorlanması saldırılarının ciddiyetini Kemal Derviş'le yaptığı görüşmeden sonra fark eden Türk-İş Başkanı Bayram Meral bu uygulamalar gerçekleşirse yok olacaklarını söyledi.Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın yürüttüğü 'işsizlik sigortası' görüşmeleri sırasında patronlar tarafından önerilen kıdem tazminatlarının kaldırılması o dönem Türk-İş'e bağlı sendikaların da tepkisini çekmişti ancak Meral herhangi bir tepki vermemişti.Önceki gün Kemal Derviş'le yaptığı görüşmenin ardından dün basına açıklamalar yapan Meral bu uygulamaların hayata geçirilmesinin yok olmaları anlamına geleceğini belirterek esti gürledi: "Bizim yok olmamız Dünya Ticaret Merkezi binalarının yıkılması gibi bir etki yaratır!"

Siyasileri uyardıYol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Meral, kazanılmış hakları olan ihbar ve kıdem tazminatlarının, ihbar önelleri ve ikramiyelerin, IMF'nin istekleri doğrultusunda ellerinden alınmaya çalışıldığını belirterek, "Siyasiler bunun bedelini ağır öderler" uyarısı yaptı. İşçilere, "Kıdem tazminatı ve ikramiyeler ortadan kalkıyor" söylentilerine kapılarak alelacele emekli olmamaları çağrısı yapan Meral bütçenin yine borç ve faiz bütçesi olacağını, yatırıma, reel sektöre kaynak aktarılmayacağına vurgu yaptı. Meral, hükümetin değişmesini ve erken seçime gidilmesini istedi. ABD'nin Afganistan'a müdahaleden sivil halkın korunmasını isteyen Meral, "Bugün ulusal çıkarlarımız çiğnenerek savaşa itilme kaygısı yaşıyoruz. Kore'de yaşadığımız acıları bir daha yaşamak istemiyoruz" dedi. Meral, Ankara Valiliği'nin eylem yasağının hatırlatılması üzerine de, "Bizim haklarımız elimizden alınacak, valilik karar alacak, biz sokağa inmeyeceğiz! Dün bunu yapmadık, bugün de yapmayız. Gümbür gümbür ineriz" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

EMEP mücadele çağrısı yapıyor

SONRAKİ HABER

Bombaların ardından Kabil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa