11 Ekim 2001 21:00

Pakistanlı komünistlerden açıklama

Pakistan Komünist İşçi ve Köylü Partisi (CMKP), Afganistan'a yönelik Amerikan-İngiliz saldırıları ile ilgili açıklamasında, emperyalizme karşı mücadele edeceklerini bildirdi.

Paylaş
Pakistanlı komünistlerden açıklamaPakistan Komünist İşçi ve Köylü Partisi (CMKP), Afganistan'a yönelik Amerikan-İngiliz saldırıları ile ilgili açıklamasında, emperyalizme karşı mücadele edeceklerini bildirdi.CMKP Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 11 Eylül'de ABD topraklarında gerçekleştirilen kanlı saldırı ile, "ABD'nin son altmış yıldır ordusu ve istihbarat ağı tarafından yürüttüğü terörizm" arasında bir bağlantı olduğu vurgulandı. ABD'nin Kore, Vietnam, Endonezya, Panama, Şili, Afganistan gibi ülkelerde devlet terörünü desteklediğini, birçok ülkede halkların mücadelesinin önünü kesmek için şeriatçılığı kullandığını ve "Usame gibi kişilerin bu ortamda yetiştiğini" belirtti.

Taliban'ı yaratan ABDAfganistan'daki Taliban rejiminin "insanlık dışı, antidemokratik ve gerici" olduğunu kaydeden CMKP, bu rejimi Pakistan ve ABD'nin ortaklaşa kurduğunu hatırlattı. Açıklamada, "Buna rağmen, ABD Afganistan'da masum insanları katletmektedir. Niyeti, ikinci bir Irak yaratmaktır. Orta Asya'nın enerji ve maden kaynaklarına göz dikmekte, bu nedenle bölgemize yerleşmek istemektedir. Bu yolla, Çin'in önüne set çekmeyi planlamaktadır" denildi. CMKP, Pakistan rejiminin de ABD'ye suç ortaklığı yaptığını dile getirerek, emperyalist planlara karşı direneceklerini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Vuracak hedef kalmadı ama...

SONRAKİ HABER

ABD saldırganlığının faturası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...