08 Ekim 2001 21:00

Emperyalist savaşa karşı mücadeleye

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ABD'nin, İngiltere başta olmak üzere, işbirlikçilerinin de desteğiyle 11 Haziran saldırılarından 'sorumlu' tuttuğu Afganistan'da katliama başladığını söyledi.

Paylaş
Emperyalist savaşa karşı mücadeleyeEMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ABD'nin, İngiltere başta olmak üzere, işbirlikçilerinin de desteğiyle 11 Haziran saldırılarından 'sorumlu' tuttuğu Afganistan'da katliama başladığını söyledi. ABD saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tüzel, tüm işçi ve emekçileri emperyalist savaşa karşı çıkmaya çağırdı. 'Medeni dünyayı terörden kurtarma', 'uygarlığa sahip çıkma' adına, ABD'nin dünyanın mazlum halklarının kanı üzerinde egemenliğini yeniden tesis etmek istediğini kaydeden Tüzel, medya ve hükümetin de dil birliği yaparak saldırıya alkış tuttuğunu, "vahşete gerekçeler sıraladığını" ifade etti. "Uygarlık, medeniyet, küreselleşme vb. parıltılı sözlerle süslenen gerici, emperyalist hegemonyanın gerçek yüzü Afganistan'a düzenlenen saldırıyla birlikte bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Emperyalist propaganda merkezlerinin devasa imkânlarla sürdürdükleri 'yalan bombardımanı' dünya halklarının ve emekçilerinin gerçekleri görmesini engelleyemiyor. Savaş karşıtı gösteriler daha saldırının başladığı ilk andan itibaren dünyanın dört bir yanında artarak sokakları kuşatıyor" diyen Tüzel, ABD'nin kendi topraklarından başlayarak, dünyanın birçok ülkesindeki karşıtı işçi, emekçi, genç onbinlerce insan tarafından protesto edildiğini hatırlattı.

Halklar savaş istemiyorDünyanın, savaştan, kıyımdan, vahşetten yana olanlarla, savaşa karşı, eşitlik, özgürlük, kardeşlik isteyenler arasında ikiye bölündüğünü dile getiren Tüzel, "Bir yanda dünyaya hükmeden emperyalistler ve onların işbirlikçi hükümetleri, öte yanda dünyanın işçi, emekçi sınıfları ve ezilen, sömürülen yoksul halkları... İşçisi, memuru, köylüsü, genciyle Türkiye halkı da ABD terörüne, emperyalist savaşa karşı olduğunu göstermiştir. Kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 93'ü ABD'nin politikalarına piyon olmayı reddetmiştir" dedi. Emekçi semtlerinde, fabrika ve işyerlerinde, üniversitelerde savaşa karşı seslerin yükseltilmesi zamanı geldiğini vurgulayan Tüzel, İncirlik Üssü ve diğer bütün ABD üslerinden, yakıt ikmal uçakları başta olmak üzere, savaş uçaklarının kalkmasına izin verilmeyerek, üsler derhal kapatılması gerektiğini belirtti. Açıklamada şöyle dendi; "Savaşın getireceği kıyım, yıkım, baskı ve teröre ortak olunmamalı, komşu ülkelerimizle barış ve kardeşlik içerisinde, ülkelerin bağımsızlığına saygı gösterilen bir ilişki tesis edilmeli, aksi her tür girişim insanlık suçu olarak mahkûm edilmelidir. Partimiz bütün işçi, emekçi halkımızı, ülkemiz gençliğini, diğer ülkelerden sınıf kardeşleri ve kardeş halklarla birlikte ABD terörüne ve emperyalist savaşa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyor."
ÖNCEKİ HABER

Savaş değil ekmek ve özgürlük

SONRAKİ HABER

Aktif patronları yalana sarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...