08 Ekim 2001 21:00

İstanbul'da gözdağı zirvesi

Afganistan'a yönelik operasyonun başlamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savaş karşıtlarına karşı gözdağı zirvesi yapıldı.

Paylaş
İstanbul'da gözdağı zirvesiAfganistan'a yönelik operasyonun başlamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savaş karşıtlarına karşı gözdağı zirvesi yapıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde, dün sabah, Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir ile müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürlerinin katıldığı güvenlik toplantısı yapıldı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, toplantıda, Afganistan operasyonunun ardından İstanbul'da herhangi bir olaya meydan vermemek için, başta yabancı diplomatların güvenliğinin artırılması olmak üzere, bir dizi önlem alınmasının kararlaştırıldığını söyledi. Yetkili, bu önlemler arasında, konsolosluklar ile diplomatların kaldıkları evlerin, havalimanı ile halkın yoğun olduğu yerlerde güvenliğin artırılması, ayrıca cuma günleri camilerde namaz sonrası gösterilere karşı hazırlıklı olunmasının yer aldığını belirtti. Aynı yetkili, "sol grupların da operasyonu bahane ederek eylem yapma ihtimalinin göz önüne alındığını" ifade etti. İstanbul Valisi Erol Çakır da bir ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Afganistan'a yönelik operasyonun başlamasının ardından İstanbul'da "güvenlik tedbirleri"nin her alanda artırıldığını söyleyen Çakır, "Dünyada önemli bir olay oluyor. Bu olayın İstanbul'a yansıma ihtimali çok az, ama biz gerekli tedbirleri aldık. Güvenlik tedbirleri her alanda artırıldı" dedi.

Polis izinleri kaldırıldıBu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce il emniyet müdürlüklerine gönderilen talimat ile Türkiye genelinde poliste izinler kaldırıldı. Konuya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkili, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, operasyonun ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin talimat yazısının kendilerine ulaştığını kaydetti. Yetkili, talimat gereği, Türkiye genelinde polisin mazeret izinleri dışında kalan bütün izinlerinin, "ikinci bir emre kadar" kaldırıldığını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Halka rağmen savaş kararı

SONRAKİ HABER

Her yerde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...